Regija
26. GODIŠNJICA OSNUTKA

5. GBR Sokolovi jamac
mira u cijeloj Hrvatskoj
Objavljeno 5. listopada, 2018.
VINKOVCI
U vinkovačkoj vojarni 5. gardijske brigade Slavonski sokolovi u nazočnosti brojnih uzvanika među kojima su bili potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, održana je središnja svečanost obilježavanja 26. obljetnice osnivanja brigade po kojoj vojarna nosi ime. Tom je prigodom obilježen i Dan kapelanije sv. Krunice i sv. Ivana Kapistrana. Nakon što je položen vijenac kod spomenika poginulim pripadnicima brigade, služena je misa koju je predvodio mons. Jure Bogdan, vojni ordinarij. Ministar Krstičević je pripadnicama i pripadnicima 5. gardijske brigade i svima onima koji ovu brigadu nose u srcu čestitao njihov dan te zahvalio svim pripadnicima brigade na onome što su učinili u obrani i oslobađanju Slavonije i cijele Hrvatske.
- Najveća zahvalnost našim poginulim, nestalim i umrlim prijateljima, braniteljima za koje ćemo nakon polaganja vijenaca služiti misu i koje nikada ne smijemo zaboraviti. Hrvatska je vojska danas prožeta simbolima pobjedničkog Domovinskog rata, a jedan od simbola je 5. gardijska brigada Sokolovi, koji su bili udarna gardijska brigada i zato mi je drago što HV ima bojnu Sokolovi koja nastavlja tradicije pobjedničke Hrvatske vojske. Oni su jamac mira na prostoru cijele Hrvatske - rekao je Krstičević dodavši kako mu je drago što HV osnažuje odnos prema Domovinskom ratu.
Ministar branitelja Tomislav Medved također je zahvalio svim pripadnicama i pripadnicima brigade, posebice rodbini 83 poginula pripadnika ove postrojbe.
- Jako nam je dobro poznata uloga 5. GBR kao i prethodne, 204 brigade. Sve ono vrijeme obrane naše domovine, preustroja i preuzimanja uloge tijekom cijelog Domovinskog rata kako u Hrvatskoj tako i u BiH ova je brigada dala svoj puni doprinos - rekao je ministar Medved. M. Flego
Možda ste propustili...

JVP VUKOVAR MEĐU (NAJ)OPREMLJENIJIMA U DRŽAVI

Humanost i vrhunska oprema - vatrogasci na ponos Vukovara

NAKON STRAŠNOG POŽARA U SAMATOVCIMA

Ljudi dobra srca pritekli u pomoć Maranićevima

SUBVENCIONIRANJE PROLJETNE SJETVE

Kamata na kredite može biti i manja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana