Regija
PROJKET VRIJEDAN 541.278 KUNA

Obnavlja se područna škola u Kapelni iz 1940. godine
Objavljeno 3. listopada, 2018.
KAPELNA
Osječko-baranjska županija počela je energetsku obnovu zgrade Područne škole Kapelna Osnovne škole Ante Starčevića Viljevo, potvrđeno je iz Županije o projektu koji ovo malo selo miholjačkog kraja nestrpljivo očekuje već godinama.
Rekonstrukcijom zgrade područne škole izvest će se toplinska izolacija vanjske ovojnice zgrade, a dodatna toplinska ušteda ostvarit će se izvedbom nove vanjske PVC stolarije. Ugradnjom visokoučinkovitog plinskog kondenzacijskog kotla za sustav centralnog grijanja uz postavljanje radijatora ostvarit će se ušteda u proizvodnji topline za gotovo 30 posto, a smanjit će se i emisija CO2. Nakon rekonstrukcije školske zgrade, učenici i nastavno osoblje dobit će znatno bolje uvjete za rad nego dosada, poručuju iz Županije.
Ravnateljica viljevačke Osnovne škole Blaženka Škrlec dodaje da su do sada su odrađeni strojarski radovi (uvedeno plinsko centralno grijanje), a još predstoji izmjena stolarije i stavljanje ovojnice.
- Osim u sklopu navedenog projekta, u obnovu zgrade i na drugi način uključio se naš osnivač, Osječko-baranjska županija, koja je ove godine financirala izmjenu krovišta. Veliku pomoć pruža i Općina Viljevo, koja će poduprijeti obnovu ograde oko zgrade, a sudjeluje uz školu i u adaptaciji unutrašnjeg školskog prostora kako bi bio što funkcionalniji. Sve nas jako veseli novi izgled i energetski učinkovitiji prostor naše "stare gospođe" - poručuje ravnateljica Škrlec.
Ove školske školske godine škola u Kapelni ima šest učenika u jednom kombiniranom razrednom odjelu 1. i 3. razreda, a iduće se godine očekuju dvije kombinacije s većim brojem učenika, kaže Škrlec.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 541.278,21 kunu, od čega su osigurana sredstva kroz poziv Ministarstva graditeljstva u iznosu od 265.316,65 kuna, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije sudjeluje sa 113.809,32 kune i Osječko-baranjska županija sa 162.152,24 kune. Nakon rekonstrukcije, školska zgrada sagrađena oko 1940. godine i površine oko 280 četvornih metara, prijeći će iz energetskog razreda E u C. Energetska obnova Područne škole Kapelna provodi se u okviru poziva Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, a projekt provodi Upravni odjel za investicije, razvojne projekte i fondove Europske unije. L. Aničić
Možda ste propustili...

78-GODIŠNJI MLADEN BARIŠIĆ

60 godina ide u istu “slastu”

LIONS KLUB VINKOVCI

Nagrađeni najsrednjoškolci

ODLUKE MINISTARSTVA GRADITELJSTVA

Novac za ceste i kupnju opreme trima općinama

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U ĐAKOVŠTINI IZRAŽEN PROBLEM IMOVINE “NA BUBNJU” ILI ČISTA SLUČAJNOST?

U županiji dražbe za devet nekretnina, pet iz Đakova

2

ĐAKOVO

Grad ruši kuću koja ometa promet

3

U GIMNAZIJI ŽUPANJA

Učenici zadovoljni “Školom za život”