Crna kronika
NIJE ZAKOČIO SVOJ TRAKTOR

Prignječio ga njegov traktor i slomio mu rebra
Objavljeno 4. listopada, 2018.
Šezdesetosmogodišnji muškarac iz Lapovaca zadržan je na liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu
LAPOVCI

U polju kod Lapovaca, na krajnjem jugu Osječko-baranjske županije, 68-godišnjaka je teško ozlijedio njegov traktor.


- U ponedjeljak, u poslijepodnevnim satima, 68-godišnjak je izišao iz traktora kojeg nije isključio niti zakočio. Došlo je do samostalnog pokretanja traktora koji je prignječio 68-godišnjaka uz kombajn parkiran u blizini. Ozlijeđenome je pružena liječnička pomoć u bolnici u Slavonskom Brodu, gdje je utvrđeno da je zadobio teške ozlijede, odnosno prijelom rebara. Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo izvješće - doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske.
Ovakve nesreće nisu rijetkost u Slavoniji. U lipnju 2012. godine u samo tjedan dana na požeškom su području dva muškarca teško stradala kada su ih pregazili njihovi traktori! Tada je u Ulici Đure Basaričeka, u Požegi, 67-godišnjak traktorom malčirao voćnjak. U jednom trenutku parkirao je traktor na blagoj nizbrdici, ali nije poduzeo sve mjere kojima bi osigurao da traktor sam ne krene s mjesta. Kada se traktor pokrenuo, 67-godišnjak je pokušao skočiti na njega kako bi ga zaustavio, no u tome nije uspio, nego je pao pod zadnji lijevi kotač koji mu je prešao preko trbuha i teško ga ozlijedio. Nesreću je vidio njegov brat koji mu je odmah priskočio u pomoć i izvukao ga. Pozvana je Hitna pomoć koja je unesrećenog prevezla u bolnicu na liječenje. Druga nesreća dogodila se kada je 62-godišnjak pod utjecajem alkohola (2,19 promila), parkirao traktor IMT 558 na blagoj nizbrdici, na prilaznom putu u blizini Ulice svetog Jurja, u Novom Selu. U jednom trentuku traktor se pokrenuo, a u pokušaju da sjedne na traktor 62-godišnjak je pao pod desni zadnji kotač koji mu je, kao i 67-godišnjaku, prešao preko trbuha i teško ga ozlijedio. Neregistrirani traktor na kojem je bila pridodana prikolica ručne izrade, zaustavio se nakon udara u stablo, 150 metara od mjesta nesreće.
U travnju 2015. godine, u mjestu Gornji Vrhovci, nedaleko od Velike, 79-godišnjaka je pregazio njegov traktor. Vozač je upravljao neregistriranim i neosiguranim traktorom marke IMT, kojemu je bila pridodana prikolica ručne izrade. Zaustavio je traktor radi popravljanja drvne mase, no traktor se pokrenuo i prešao mu preko tijela. Muškarac je teško ozlijeđen. Nastradali traktorist dobio je prijave, jer nije osigurao vozilo da samo ne krene, a i traktor nije bio niti registriran niti osiguran.


Sandra Lacić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OSTALA BEZ NEKOLIKO STOTINA KUNA

Još je jedna žrtva “pala” na masažer

2

POLICIJA UHITILA 29-GODIŠNJAKA

Zagrepčanin provaljivao u Požeštini

3

OŠTETIO GA ZA 10.000 KUNA

Ukrao zanancu karticu pa ju koristio pri internet kupovini