Crna kronika
KRIV JE, ALI NIJE POBJEGAO

Ozlijeđenu ženu prevezao u KBC i otišao u policiju
Objavljeno 2. listopada, 2018.
Pješakinja (78) u prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju u Sarvašu teško je ozlijeđena
SARVAŠ - Četrdesettrogodišnji vozač u nedjelju je, vozeći pod utjecajem alkohola, automobilom naletio na 78-godišnju pješakinju i teško ju ozlijedio u Ulici Janka Matka u Sarvašu. Vozač je odmah izišao iz vozila, pješakinju stavio u vozilo i odvezao u bolnicu, a potom je otišao u policiju i sam se prijavio.
- U nedjelju oko 15.30 sati 43-godišnji hrvatski državljanin upravljao je automobilom uz nedopuštenu prisutnost alkohola u krvi. Krećući se vožnjom unatrag travnatom površinom Ulice Janka Matka u Sarvašu, izlazio je na kolnik ulice, pri čemu se nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu i imovinu. Zbog toga je stražnjim dijelom vozila udario 78-godišnju pješakinju koja se kretala uz rub kolnika. Ozlijeđenu pješakinju 43-godišnjak je odvezao u Klinički bolnički centar Osijek, nakon čega je otišao u prostorije Druge policijske postaje Osijek, gdje je prijavio prometnu nesreću. Pješakinja je teško ozlijeđena. Protiv 43-godišnjaka nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo kaznenu prijavu zbog počinjenog kaznenog djela "izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu" - doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske.
Iako bi ovakvo ponašanje, pomoć unesrećenom u prometnoj nesreći, trebalo biti normalno, ipak svakodnevno novinske stupce pune izvješća o nesrećama u kojima su vozači pobjegli i ostavili unesrećene iza sebe koji umiru, a možda su im mogli spasiti život. Vozača iz Sarvaša ništa ne opravdava što je sjeo za upravljač vozila pijan, no ono što je nakon nesreće napravio, trebali bi svi učiniti.
Sredinom rujna 56-godišnji pješak smrtno je stradao u prometnoj nesreći koja se dogodila na cesti kod Ivanovca. Na njega je automobilom naletio 41-godišnjak koji nije ostao pomoći unesrećenom, nego je pobjegao nakon udara u tijelo 56-godišnjaka. Mrtvo tijelo pješaka pronađeno je na cesti oko 22.30 sati, a odbjegli vozač pronađen je tijekom noći i uhićen.
Uz prebrze vozače najveći problem na Hrvatskim cestama postali su vozači koji voze pod utjecajem alkohola.
Iz policije pozivaju vozače da ne sjedaju pijani za upravljač.
- Nikako ne sjedajte za upravljač ako ste konzumirali alkohol, čak ni ako osjećate umor. Policija redovito provodi akciju usmjerenu na tzv. četiri glavne ubojice u prometu, i to na alkohol, prebrzu vožnju, nekorištenje sigurnosnih pojasa te korištenje mobitela u vožnji - upozorio je glasnogovornik PU osječko-baranjske.
Sandra Lacić
policija
VOZAČU SLIJEDI KAZNENA PRIJAVA
PIJANI VOZAČ UDARIO PJEŠAKA
U subotu oko 20.20 sati, u Ulici kralja Zvonimira u Požegi, 59-godišnji pijani vozač ozlijedio je 23-godišnjeg pješaka. Vozač, koji je odbio alkotestiranje, udario je prednjim dijelom svog Volkswagena, požeških registracijskih oznaka, u stražnji dio Citroena, također s požeškim pločicama, kojim je upravljao 27-godišnji vozač, te u 23-godišnjeg pješaka koji je lakše ozlijeđen, a neposredno prije nesreće je izišao iz Citroena u kojemu se prevozio kao putnik. Pedesetdevetogodišnjak je zbog triježnjenja zadržan u prostorijama Policijske uprave požeško-slavonske do nedjelje ujutro. U ponedjeljak mu je izdan prekršajni nalog zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i nepropisnih radnji vozilom u prometu.
Najčitanije iz rubrike