Autoglas
VOLKSWAGEN TOUAREG

Najviši stupanj tehnologije, dizajna i dinamične vožnje
Objavljeno 2. listopada, 2018.
Unutrašnjost Touarega postaje digitalnom jedinicom za rukovanje, informiranje, komunikaciju i zabavu

Prošlog je tjedna i u hrvatskim autosalonima počela prodaja novog Volkswagena Touareg, koji je svoju europsku vicepremijeru i prvo službeno pojavljivanja na hrvatskom tržištu imao na ovogodišnjem Zagreb Auto Showu. Tamo je odnio i laskavu titulu zvijezde salona – Super Star.


Službena prodaja počela je ovih dana, što je obilježeno njegovim predstavljanjem u restoranu RougeMarin. Ovaj najnoviji Volkswagenov SUV opremljen je sustavima povezivosti novog vijeka te revolucionarnom fuzijom sustava potpore, komfornih sustava, sustava svjetala i infotainment sustava te predvodi put u budućnost. Njegov se dizajn eksterijera odlikuje posebnom dinamikom, a njegova digitalizirana unutrašnjost korak je u novo doba. Impresivan Innovision kokpit spaja zaslon digitalnih instrumenata i zaslon infotainment sustava Discover Premium te pruža vozaču mogućnost potpune personalizacije novog Touarega. Unutrašnjost Touarega postaje digitalnom jedinicom za rukovanje, informiranje, komunikaciju i zabavu.
S progresivno koncipiranim Touaregom Volkswagen nudi model čiji "Innovision Cockpit" već danas nudi nacrt za digitalnu
unutrašnjost budućnosti. Umreženje sustava potpore istovremeno omogućuje novu razinu sigurnosti i udobnosti – zahtjevne situacije poput prolaska uskim dionicama zbog radova na autocesti po želji će se ublažiti s pomoću automatiziranih funkcija vožnje. Novi sustavi voznog postroja poput dinamične stabilizacije njihanja s elektromehanički namjestivim stabilizatorima i aktivnog upravljanja svim kotačima istovremeno će se pobrinuti za agilnost koja postavlja mjerila u segmentu Touarega. Kao jedan od tehnički i vizualno najprogresivnijih SUV modela svojega vremena, novi Volkswagen tako ima potencijal da oduševi vozače svih modela viših klasa koji su skloni tehnologiji i dizajnu te da dopre do novih ciljnih skupina.
Touareg je tehnički i vizualno najprogresivniji Volkswagen svog vremena, a u prodaju je krenuo s dizelskim motorom od 286 KS po cijeni od 529.900 kuna. Uskoro se očekuje dolazak još jednog dizelskog motora, sa 231 KS, a benzinska izvedba ovog modela 3.0 V6 TFSI od 340 KS stiže iduće godine. Koliko su motori novog Touarega učinkoviti, pokazuje primjer V6 TDI motora sa 286 KS, kojemu potrošnja prema WLTP-u iznosi 6,6 l/100 km. Štedljivi Touareg V6 TDI SCR 4MOTION pritom je konstruiran za opterećenja prikolice od maksimalno 3,5 tona.
Milan Bugarić
// premijera //
VEĆI PRTLJAŽNIK I MANJA MASA
Treća generacija Volkswagen Touarega postala je šira i duža od prethodnog modela. Time je povećan volumen prtljažnika, sa 697 na 810 litara (s podignutom stražnjom klupom). Pokrivka utovarnog prostora, koja se po želji može električno uvlačiti i izvlačiti, štiti prtljagu od znatiželjnih pogleda. Unatoč povećanju, Touareg je čak 106 kilograma lakši od svog prethodnka.
Možda ste propustili...

POPULARAN GRADSKI AUTOMOBIL

Povoljnije do Toyote Axgo X

ELEKTRIČNA VOZILA S DALEKOG ISTOKA

Kineski je izvoz pokrenuo val potražnje za brodovima

CX-80 UDOBNOST, PRAKTIČNOST I SVESTRANOST

Nova perjanica Mazde sa 7 udobnih sjedala