TvObzor
JESSICA PARÉ

Zbog uloge svako sam jutro morala odraditi stotine sklekova
Objavljeno 28. rujna, 2018.
Prvo i osnovno, seriji "SEAL Time" privukao me scenarij, a pilot-epizoda uistinu je prekrasno napisana i jedinstvena je

Zgodna kanadska glumica Jessica Paré proslavila se 2000. godine ulogom u filmu “Slava”, da bi joj nakon toga karijera stagnirala u sljedećih deset godina. Kako bi povratila slavu, skinula se u toples u komediji “Jacuzzi Express”, a onda su je zapazili producenti “Momaka s Madisona” i ponudili joj ulogu Megan, koja je kasnije postala supruga glavnog junaka Dona Drapera. Ta joj je uloga, pak, donijela još jednu novu: onu policijske službenice Amande Ellis (zvane Mandy) u CBS-ovoj vojnoj drami "SEAL Team", koju odnedavna možemo gledati na programu Doma TV.Luda za poslom


Što nam možete otkriti o svom liku Mandy i njezinoj ulozi u timu SEAL?
- Mandy je CIA-ina analitičarka koja radi za SEAL tim. Luda je za svojim poslom, strastveno ga i jako dobro obavlja. Uvijek promatra i analizira priču iz više izvora i onda sastavlja slagalicu. Nažalost, zbog tolike posvećenosti poslu, ne preostaje joj mnogo vremena za privatni život. No, ona ne osjeća da joj to nedostaje; pomirila se s tim da nema vremena. Mislim da je Mandy prilično tajanstvena, a i najbolje se osjeća pod okriljem mraka.

Biti dio tima kao što je SEAL zahtijeva iznimne sposobnosti. Što potiče Mandy da radi taj posao?
- Zanimljivo je to da je ona s jedne strane dio tima, a s druge i nije. Mandy je u drugoj grani, ima svoj dnevni raspored i put. Surađuje s timom, i to jako dobro, ali postoji i jedan nepoznat faktor u vezi s njom.

Budući da je Mandy analitičarka i glava kuće, hoće li ikada izići na teren?
- Ne znam. U većini slučajeva ostaje u klimatiziranim skladištima (smijeh). Sigurna sam da bi Mandy, kao lik, voljela izići na teren, ali moram priznati da je Jessica, kao glumica, zadovoljna pod klimom na tim vrućinama. Nećemo se lagati (smijeh).

Privlačan scenarij


Kad smo već kod glumice Jessice, što vas je privuklo ovom projektu i potaknulo vas da postanete dio serije?
- Prvo i osnovno, privukao me scenarij. Pilot-epizoda uistinu je prekrasno napisana i jedinstvena je. Pokušavamo ove ljude, koji su često mitologizirani kao heroji s velikim H, prikazati kao ljudska bića od krvi i mesa. Životi su im složeni i toliko im se toga događa iza zatvorenih vrata. Što moraš imati u sebi da bi bio spreman svakodnevno stavljati glavu u torbu zbog posla? Koliko to utječe na tvoj privatni život? Koliko to mijenja tvoju svakodnevicu? Iz te perspektive vidimo prema čemu se ova serija razlikuje od ostalih.

Kakvu ste vrstu istraživanja i obuke prošli kroz ovu ulogu?
- Nazvali su me i rekli da ću morati doći u poseban SEAL kamp za trening. Bila sam na odmoru u rodnoj Kanadi pa im se nisam mogla pridružiti, ali sam u tom intenzivnom tjednu morala ustajati sat vremena prije svoje djece i odraditi 100 trbušnjaka, 200 sklekova, 100 iskoraka i 100 čučnjeva. Iako sam u početku bila bezvoljna, poslije sam osjećala veliko olakšanje, jer me nakon ekstremnih zahvata nisu boljeli mišići.

Nakon serije “Momci s Madisona”, niste se libili početi raditi na još jednoj seriji s velikom glumačkom postavom. Kako je raditi s grupom koju većinom čine muškarci?

- Mnogi muškarci. Baš ih je mnogo! (smijeh) Puno je drukčija situaciju. Naime, “Momcima s Madisona” priključila sam se tek u četvrtoj sezoni, što znači da sam došla u već uigranu ekipu. Ondje smo snimali na jedan vrlo klasičan način, dok je ovdje izrazito drukčije. Kamere se kreću cijelo vrijeme, a vi ne znate što se zbiva. Zabavno je jer se održava uzbuđenje i sve je živo. Sam način snimanja obiju serija ima svoje prednosti i nedostatke, no kod “SEAL Teama” sviđa mi se ta energija, akcija i uzbuđenje.
Pripremio: Adrian ANDREJEK
SEAL Team

Doma TV, ponedjeljak-petak, 21.30 sati
OSOBNA ISKAZNICA
IME I PREZIME:

Jessica Paré

DATUM ROĐENJA:

5. prosinca 1980.

MJESTO ROĐENJA:

Montréal, Kanada

LJUBAV:

dečko John Kastner

DJECA:

sin Blues Anthony