TvObzor
TRAGOVI - DOKUMENTARNO-IGRANI SERIJAL NOVE TV

Rekonstrukcija najtežih zločina u Hrvatskoj
Objavljeno 28. rujna, 2018.
Gledatelji će prvi put imati priliku vidjeti autentične snimke iskaza počinitelja, te dosad neobjavljene policijske snimke očevida i rekonstrukcije zločina

Gledatelji od idućeg ponedjeljka, 1. listopada, na Novoj TV mogu pratiti “Tragove’’, intrigantni dokumentarno-igrani serijal o najtežim i najzagonetnijim zločinima koji su se dogodili u Hrvatskoj. “Tragovi’’ su snimljeni prema istinitim događajima, a tijekom razgovora s ključnim akterima, te potresne autentične snimke, otkrivaju što je prethodilo nekim od najokrutnijih ubojstava koja su šokirala zemlju. Ovaj jedinstveni serijal gledatelje će prikovati uz male ekrane, a pratiti ga mogu od ponedjeljka do srijede na Novoj TV u 22.30.


Slučajeve “Tragova’’ pratimo kroz emotivna i potresna svjedočanstva obitelji žrtava i zločinaca, njihovih prijatelja, ali i ključnih svjedoka. Tijekom razgovora s policijskim istražiteljima, forenzičarima te istražnim sucima i državnim odvjetnicima, gledatelji će otkriti koji su ih tragovi doveli na vrata ozloglašenim hrvatskim zločincima i ubojicama. Serijal je sniman na autentičnim lokacijama, a uz osobne snimke i privatne fotografije događaja, gledatelji će prvi put moći vidjeti i snimke iskaza samih počinitelja, te dosad neobjavljene policijske snimke očevida i rekonstrukcije zločina. Urednik i voditelj emisije je Domagoj Mikić, dugogodišnji reporter Nove TV.
“Kroz serijal gledatelje vodimo u domove naizgled skladnih obitelji čije sudbine lede krv u žilama. Priče su to o misterioznim nestancima, paklenim planovima, ljubavnim zapletima koji su zauvijek promijenili nečije živote i postali dio crne kronike. Naše kamere donose pogled iza policijske trake i gledateljima otkrivaju detalje dosad poznate samo istražiteljima. Prvi put u Hrvatskoj, javnost će imati priliku vidjeti autentične snimke ispitivanja zločinaca koji će veći dio života provesti iza rešetaka. Tijekom razgovora s istražiteljima, sudskim vještacima, obiteljima i prijateljima, “Tragovi’’ otkrivaju pozadinu zločinačkih umova’’, najavljuje Domagoj Mikić.
Prva epizoda “Tragova’’ donosi potresne detalje o životu čovjeka od čijeg izlaska na slobodu strepe svi – žrtve, svjedoci, njegovi sugrađani. Srđan Mlađan bio je vrhunski sportaš, osvajao medalje, a kao jednom od najperspektivnijih mladih hrvača u bivšoj Jugoslaviji, smiješila mu se sjajna sportska karijera. No, umjesto stranica sportskih uspjeha, o njemu su pisane one o krvavim zločinima, a danas je u društvu petorice koji su ubili više od troje ljudi.
Nikola Kučar