Dome slatki dome
TEST: ALATI BENBOW

Snaga vrtloga za temeljito čišćenje
Objavljeno 27. rujna, 2018.
Osjećaj čistoće, bez i trunka prašine, neugodnih mirisa i svega nepotrebnog i nepoželjnog u automobilu

Održavanje automobila može biti zahtjevan posao, no s pomoć pravog alata rezultati mogu biti zadivljujući, a upravo takve rezultate pružaju vrhunski alati BenBow, koji se koriste komprimiranim zrakom


Svi znamo kakav je osjećaj sjesti u novi automobil. Čak i ako nemate vlastiti novi automobil, sigurni smo da ste to osjetili u salonu automobila ili možda kod nekoga tko se ponovio u vozilo. Osjećaj čistoće, bez i trunka prašine, neugodnih mirisa i svega nepotrebnog i nepoželjnog u automobilu. Neki od nas ulažu puno truda kako bi zadržali takvo stanje što je duže moguće, no bez pravog alata teško je postići rezultate. Njemački BenBow kao proizvođač inovativnih, profesionalnih i učinkovitih alata ustupio nam je dva svoja dodatka koja doslovno čine čudo u čišćenju automobila. Tajna svih alata BenBow je u vrtložnom zraku, odnosno efektu tornada, koji efikasno izvlači prljavštinu iz svih materijala i sa svih površina.

BenBow – 003

BenBow proizvod označen kao 003 u katalogu je zapravo pištolj za čišćenje s četkom (eng. cleaning gun with brush). Ako se prvi put susrećete s pojmom pištolja za čišćenje, riječ je o alatu koji se za stvaranje svojevrsnog zračnog tornada koristi komprimiranim zrakom iz kompresora i vrtložnom tehnikom BenBow, a istovremeno može i miješati sredstvo za čišćenje iz spremnika. Spremnik je velik i nudi jednu litru kapaciteta, a u njega možemo uliti omiljena sredstva. Takvom primjenom sredstvo će bolje doprijeti u unutrašnjost tretirane površine, kao i u sve kutove, sitne pukotine i sl. Fascinirajuće je koliko je sredstvo učinkovitije uporabom pištolja za čišćenje s četkom BenBow od klasičnog nanošenja sredstva pa tretiranja četkom. Ako vam se uporaba pištolja za čišćenje s četkom BenBow čini komplicirana, to zaista nije tako. Dovoljno je u spremnik uliti sredstvo, priključiti kompresor i krenuti u rad. Pištolj može raditi i bez sredstva, a njega ćemo dodati pomicanjem ventila. Područja primjene su velika, od tapecirunga, sjedala, armaturne ploče, ventilacijskih otvora do vanjštine, poput znački, sitnih procijepa, hladnjaka, guma itd. Jednom kada se naučite na uporabu pištolja za čišćenje s četkom BenBow teško ćete ikada više raditi nešto bez njega.

BenBow – 006


Kao što smo vidjeli, pištolj za čišćenje s četkom BenBow može postići zaista zavidne rezultate. No postoje situacije kada jednostavno trebamo učinkovito čišćenje, no manje agresivno. Agresivno u smislu upotrebe sredstava. Za to nema boljeg dodatka od dodatka za usisavač BenBow pod oznakom 006. Riječ je o setu dodataka za usisavač koji se također koriste komprimiranim vrtložnim zrakom, ali ovaj put uz snagu usisavača. Vrtložni zrak prodrijet će duboko u tkaninu tapecirunga ili sjedala, ili možda bilo kojeg namještaja u kući, te podići prašinu i prljavštinu koju će potom usisati usisavač. Alat na razini genijalnosti! Nema sredstava, nema sušenja, nema agresivnosti, a opet sve iza nas ostaje čisto i bez prašine. Najbolji test napravit ćemo tako što ćemo, primjerice, prvo usisavačem usisati sjedalo u automobilu. Potom lupimo nekoliko puta dlanom o sjedalo i što vidimo? Oblak prašine. Sada sjedalo usisavamo BenBow dodatkom za usisavač uz uključivanje vrtložnog zraka i provodimo isti test. Ovaj put prašine nema!

Marin Režić

Visoka kvaliteta
Alati BenBow su profesionalni i izrađeni izuzetno kvalitetno. Bez obzira na to jeste li entuzijast ili profesionalac, dodatak za usisavač i pištolj za čišćenje s četkom BenBow trebali bi postati dio obavezne opreme, a na www.benbow.de možete pregledati i druge vrhunske alate. Fascinirajuće je koliko je sredstvo učinkovitije uporabom pištolja za čišćenje s četkom BenBow od klasičnog nanošenja sredstva pa tretiranja četkom. Ako vam se uporaba pištolja za čišćenje s četkom BenBow čini komplicirana, to zaista nije tako.
Dovoljno je u spremnik uliti sredstvo, priključiti kompresor i krenuti u rad
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike