Regija
UZ SVEČANU PROSLAVU 70. OBLJETNICE DVD-A DONJA MOTIČINA

Vatrogascima predano kombi-vozilo
Objavljeno 23. rujna, 2018.
DONJA MOTIČINA - Dobrovoljno vatrogasno društvo Donja Motičina svečano je obilježilo 70. obljetnicu rada. Jedno od najmlađih društava u Osječko-baranjskoj županiji za rođendan se počastilo novim kombi-vozilom za prijevoz članstva prilikom vježbi i intervencija. Uz vlastita sredstva, kupnju vozila pomogli su Općina Donja Motičina i Osječko-baranjska županija. Svečana primopredaja održana je ispred Vatrogasnog doma, gdje su se okupili članovi DVD-a Donja Motičina i predstavnici 20-ak prijateljskih vatrogasnih društava, a nazočili su i uzvanici iz Vatrogasne zajednice Našica, Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije i Općine Donja Motičina.
Načelnik općine Donja Motičina Željko Kovačević predao je ključeve novog vozila predsjedniku i zapovjedniku DVD-a Donja Motičina Bori Peršiću i Zlatku Vinkoviću. Obraćajući se okupljenima, načelnik Kovačević rekao je kako su članovi DVD-a zaslužili dobiti novo kombi-vozilo naklon 70 godina aktivnog djelovanja i zalaganja te da će pobrinuti i da dobiju i novu vatrogasnu cisternu jer je sadašnja iz 1984. godine. Predsjednik Boro Peršić zahvalio je načelniku na dobroj suradnji. Primopredaji je prethodila svečana skupština na kojoj su nazočni upoznati s proteklih 70 godina DVD-a Donja Motičina. Društvo danas ima 24 operativna i osam pričuvnih članova, pet vatrogasnih veterana te 10 članova mladeži i 22 člana vatrogasnog pomlatka.
Zaslužnim članovima dodijeljena su vatrogasna priznanja, a čestitkama za rođendan DVD-a pridružio se i zamjenik župana Goran Ivanović.S.Fridl
Možda ste propustili...

U BARANJU STIGLA JOŠ JEDNA NAGRADA

Baranjski bećarac je Simply the Best

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana