Sport
DINAMO SVLADAO FENERBAHCE U EUROPSKOJ LIGI

Osječki treneri za Cocua su crna mačka, nakon Zekića nadmudrio ga Bjelica
Objavljeno 22. rujna, 2018.
Phillip Cocu prošlog je ljeta vodio PSV. Bahati Nizozemci, sjećamo se dobro, Osijek su nazivali podrum Europe, a Gradski vrt predvorjem zatvorske kaznionice. Bahatost je kažnjena s dvije minimalne pobjede bijelo-pavih u Eindhovenu i na uzvratu u Gradskom vrtu. Godinu dana kasnije Cocu je trener turskog Fenerbahcea. Čini se kako je osuđen na "hrvatske zatvorske kaznionice". Maksimir je već dugo ruglo metropoloe, a čak je i UEFA za utakmicu s Fenerom na startu D skupine Europske lige ograničila mu kapacitet. Unatoč tome stvorena je lijepa atmosfera koja je trajala i nakon susreta. Dinamo je naime, na otvorenju svladao turskog velikana s 4:1. Moglo je biti još i uvjerljivije. "Modri" su do poluvremena vodili 2:0. Mrežu Turaka prvi je pogodio Šunjić (16.), sjajnom akcijom kojem je prethodio udarac iz kuta, a u 27. minuti Hajrović je pogodio nakon sjajne Gavranovićeve asistencije petom. U nastavku prvo je Fenerbahce nakon udarca iz kuta Neustadtera smanjio rezultat. No, domaći se nisu uspaničili niti uvukli Livakoviću u krilo. Prvo je tako Hajrović u 57. minuti, nakon što je Olmo iskoristio smušenost suparničke obrane, postigao svoj drugi pogodak, da bi sjajni Dinamov Katalonac pogodio za konačnih 4:1. Do kraja je Dinamo imao još prigoda, čak je dojam kako mu nije dosuđen kazneni udarac nakon što je igrač Fenerbahcea dirao rukom, pa su Turci zapravo izbjegli katastrofu. Osječani tako za Cocua postaju "crna mačka". Nakon prošle godine Zorana Zekića, nizozemskog stručnjaka nadmudrio je i Nenad Bjelica. Poraz od Dinama mogao bi skupo stajati Cocua. U "Feneru" mu se trese stolica, posljednja prilika za čuvanje statusa mu je derbi turske Super lige s Bešiktašom. No, kako mu je momčad izgledala u Maksimiru definitivno smo spremni zaključiti kako Cocu neće dugo stanovati na Bosporu. Ako mu je već PSV prošlo ljeto oprostio ispadanje od Osijeka, blijeda izdanja turski gazde u najpopularnijem klubu zemlje sigurno mu to neće predugo tolerirati.
S druge strane, Bjelica je očito pronašao kemiju u momčadi, ali i među navijačima. A to već dugo nije stanovalo u Maksimiru. I to je jedan od preduvjeta zbog kojih "modri" sada konačno mogu napasti to famozno proljeće u Europi koje čekaju već gotovo 50 godina.
- Ovakav rezultat daje dodatnu energiju. Momčad je dobro pripremljena, dosta dobro fizički izgledamo. Uvijek želimo tako igrati, iako nije svaka utakmica ista. Osim kod prekida, praktički smo perfektno odigrali utakmicu - rekao je trener Nenad Bjelica, trener Dinama kojeg u 2. kolu očekuje gostovanje kod Anderlechta, koji je u prvom kolu poražen od Spartaka u Trnavi s 1:0. K.Lacković
REZULTATI 1. KOLA
Ludogorec - Bayer 2:3, AEK Larnaca - Zürich 0:1 (skupina A), Celtic - Rosenborg 1:0, RB Leipzig - RB Salzburg 2:3 (B), Slavija - Bordeaux 1:0, Kopenhagen - Zenit 1:1 (C), Dinamo (Z) - Fenerbahče 4:1, Spartak Trnava - Anderlecht 1:0 (D), Arsenal - Vorskla 4:2, Sporting - Qarabag 2:0 (E), Olympiacos - Betis 0:0, Dudelange - Milan 0:1 (F), Rapid Beč - Spartak (M) 2:0, Villarreal - Rangers 2:2 (G), Lazio - Apollon 2:1, Marseille - Eintracht 1:2 (H), Genk - Malmö 2:0, Bešiktaš - Sarpsborg 3:1 (I), Akhisar - Krasnodar 0:1, Sevilla - Standard 5:1 (J), Dynamo (K) - Astana 2:2, Rennes - Jablonec 2:1 (K), Vidi - BATE Borisov 0:2, PAOK - Chelsea 0:1 (L).
Nenad Bjelica

trener Dinama

Ovo mi je jedna od najdražih pobjeda koja pokazuje kako sam kao trener na dobrom putu, da me igrači slijede. U kratkom periodu stvorili smo snažnu momčad, gdje nema velikih zvijezda, a u biti su svi zvijezde kako igraju
Najčitanije iz rubrike