Sport
HNK GORICA

I u Osijek po pobjedu
Objavljeno 22. rujna, 2018.
U samo sedam odigranih kola u prvoligaškoj konkurenciji Gorica je stekla nevjerojatni respekt kod svih suparnika, pa tako i starosjediteljima u ligi. Trenutačno se nalaze na petom mjestu s deset osvojenih bodova, samo četiri manje od drugoplasiranog Osijeka, predstojećeg domaćina momčadi iz grada gdje se nalazi i zračna luka Dr. Franjo Tuđman. Najveći respekt svakako su zaslužili nakon što su u Splitu svladali Hajduka. Nedavno su kod kuće minimalno poraženi od vodećeg Dinama, a činjenicu da je hrvatski prvak do samog kraja strahova za svoju pobjedu (igrao i s igračem manje nap.a), činjenica je samo koja potvrđuje tezu da su Goričani ove sezone tvrd orah svima. Sada već imaju i prilično jasan stav i gard. Čini se kako se ne pribojavaju ni jednog suparnika, pa tako ni današnjeg.
- Za nas je svaka sljedeća utakmica najvažnija. Sigurno je kako u Osijek idemo sa zadatkom ostvarivanja pozitivnog rezultata. Respektiramo sve momčadi u našem prvenstvu, ali vjerujemo u sebe i svoje kvalitete. Zato u svakoj utakmici idemo na pobjedu - rekao je Matija Dvorneković, vezni igrač Gorice.
Inače, postoji nekoliko poveznica novopečenog prvoligaša i bijelo-plavih. Na klupi im sjedi Sergej Jakirović, koji je dijelio svlačionicu sa Zoranom Zekićem i njegovim pomoćnikom u Kamen Ingradu. Zajedno su igrali i one povijesne utakmice kada je u Velikoj gostovao Schalke, a Kamen Ingrad u Gelsenkirchenu. K.L.
Možda ste propustili...

BAKLJA ZA OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU 2024.

Upaljen olimpijski plamen u drevnoj Olimpiji

DOBRO RASPOLOŽENJE NA OPUS ARENI

Mierezu sam morao reći da malo stane i predahne

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku