Sport
PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Spačva ponovno lovi Ligu za prvaka
Objavljeno 21. rujna, 2018.
Nešto duže pripreme za nadolazeću sezonu rukometaši Spačva-Vinkovaca uspješno su apsolvirali i uz jako dobre rezultate pripremnih utakmica spremni dočekuju početak nove, svoje već osme, premijer ligaške sezone. Trener vinkovačkih rukometaša Josip Mečić zadovoljan je kako su igrači odradili pripreme pa stoga mirno dočekuje start sezone.
- Ove pripreme usmjerene su prema tempiranju forme za prvo kolo i utakmicu u Umagu. Jako sam zadovoljan kako su igrači reagirali na treninzima i svim utakmicama, s obzirom na to da smo opet pomladili momčad. Mogu reći da spremni dočekujemo sezonu i vjerujem da ćemo ostvariti željeni cilj, a to je opet plasman u Ligu za prvaka - rekao je trener Spačve koja je u pripremnom razdoblju odigrala deset utakmica.
Njih čak osam riješili su u svoju korist, osvojili dva turnira, dok su dvije utakmice izgubili, i to od objektivno kvalitetnih suparnika NEXE-a i mađarskog Komla. Ovoliki broj pripremnih utakmica bio je potreban kako bi se momčad uigrala budući da je došlo dosta novih igrača.
- I u tom sam dijelu jako zadovoljan. Igrači su dobro prihvatili sistem s kojim namjeravamo igrati u ovoj sezoni. Svi su se igrači uklopili i uigrali, pa mogu reći da se sve ostvarilo što smo planirali i kako smo zamislili.
U subotu starta prvenstvo, a Vinkovčani gostuju u Umagu protiv momčadi koja je neugodna, posebice na vlastitom parketu. U prošloj sezoni Vinkovčani su u četvrtom kolu tamo poraženi 26:21, dok su devet kola kasnije svladali Umažane na svojem parketu rezultatom 29:21. Trener Mečić ovaj put očekuje bolje izdanje svoje momčadi i po mogućnosti osvajanje prva dva boda.
- Idemo u Umag sa željom da u sezonu startamo s dva boda, a ako uspijemo osvojiti samo jedan bod, opet ćemo biti zadovoljni. Neće nikome pasti glava s ramena ako i tijesno izgubimo susret. Znamo jako dobro da se Umag sprema za iskorak u ovoj sezoni i žele plasman u Ligu za prvaka. Pogotovo su Umažani dobri na svom parketu, ali nama je ovo već osma sezona u elitnom razredu i vjerujem da smo dovoljno iskusni i zreli da ostvarimo dobar rezultat u Umagu. Riječi su trenera Vinkovčana Josipa Mečića.
Subotnji susret Umag - Spača Vinkovci u dvorani kompleksa Stella Maris počinje u 19.30 sati. A. Grgić
Vinkovčani danas gostuju u Umagu (19.30 sati)
PAROVI 1. KOLA
Umag - Spačva Vinkovci, Gorica - Poreč, Sesvete - Zamet, Varaždin 1930 - Rudar Labin i Rudar - Dubrava.
Možda ste propustili...

UZALUD ŠTO PUNO ZABIJAŠ KAD I PUNO PRIMAŠ

Osječka obrana je kao švicarski sir

OSJEČKI PARAATLETIČAR IDE NA SP

Županović se priprema za svjetsku smotru u Japanu

Najčitanije iz rubrike