Osijek
NEZADOVOLJNA STANARKA

Taksisti se boje dovesti me do kuće u Sunčanoj
Objavljeno 22. rujna, 2018.
Taksisti strahuju od kazni, pa ne pomaže ni rješenje da autom smijem do kuće, kaže MIler

Stanovnici zgrada i kuća u pješačkim zonama imaju problema s taksiuslugama, a Anđelka Miler iz Sunčane ulice 12, kaže kako se osjeća zakinuto jer joj ni jedan taksist kojeg pozove ne želi doći u ulicu.


Nazvala nas je i pitala može li se njenim javnim apelom nešto preokrenuti u njenu korist, jer ni jedan taksist ne želi vozilom do njezinih vrata u strahu od kažnjavanja.
- Imam problema s nogama, teško se krećem i lakše bi mi bilo kada bi taksi došao do kuće, no, jednostavno mi kažu da je to nemoguće, jer ne smiju, pa me svaki put ostave na početku ili kraju Sunčane ulice, a ja živim na sredini ulice. To mi nikako ne odgovara, jer moram hodati sve od Ulice Hrvatske Republike, ili od Gundulićeve ulice, a platim uslugu taksiranja kao i svaki drugi građanin Osijeka kojeg dovezu do kućnih vrata - žali se Anđelka Miler.
Kaže nam da su joj od supruga ostale štake koje ona ne korsti, ali i da ih koristi ni to nije rješenje. Nema ona zapravo prigovora na taksiste, dapače, samo pohvale.
- Ne mogu griješiti dušu, oni neće u Sunčanu, pa neće. No, uvijek su uljudni i uslužni, pa kada se iskrcam iz njihovog vozila spremni su mi kofere donijeti do mojih vrata. Dečkima svaka čast, ali boje se policije. I to mi je razumljivo, jer zarađuju vozeći i ne žele kruh izgubiti ako im se oduzme vozačka, a razumijem i da im nije isplativo od zarađenih kuna za vožnju plaćati visoke kazne. Zato ja pitam javno zašto je taksislužbama u Osijeku, kojih sada u posljednjih godina ima poveći broj, zabranjeno ulaziti u Sunčanu, a primjerice dostavnim kamionima to nije zabranjeno - pita Miler.
Kaže da ne može nagovoriti taksista da ju provoza Sunčanom, iako kao stanarka ima rješenje kakvo imaju i ostali stanovnici te ulice, a u kojemu stoji da može autom prići do kuće.
Darko Pejić
6

godina taksisti ne smiju prolaziti kroz gradske pješačke zone, odnosno kroz gradsko središte, pa tako ni kroz Sunčanu ulicu
ZABRANA ZBOG NEKOREKTNIH VOZAČA
Odgovor na čitateljičino pitanje potražili smo od nadležnih koji reguliraju promet na gradskom području. U gradskoj upravi, odnosno Odsjeku za promet, potvrđuju da taksisti ne smiju prolaziti Sunčanom ulicom. Ista je situacija i s prolaskom taksija kroz gradsko središte. Naime, ne smiju prolaziti Kapucinskom, a ni preko dvaju glavnih gradskih trgova - i to već šest godina. Naime, neki od taksista iskorištavali su situaciju tako da su se samo vozali i skraćivali put, što je zamijetila i gradska uprava, ali i građani, pa je zato stigla zabrana.
Možda ste propustili...

NA EVANĐEOSKOM TEOLOŠKOM VELEUČILIŠTU

“Prozori u maštu” za otvaranje Dječje knjižnice

KOD SPOMEN-OBILJEŽJA U PERIVOJU KRALJA TOMISLAVA

79. obljetnica oslobođenja Osijeka od fašista

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana