Osijek
RAMPA PODIGNUTA - VLAK PROLAZI

HŽ: Vlak je jako sporo vozio?!
Objavljeno 21. rujna, 2018.
Da se bilo gdje dalje, a ne u Osijeku, dogodilo da je rampa podignuta, a vlak prolazi - bila bi to velika vijest. Nažalost, Osječani su naučili na takve i slične situacije na pružnom prijelazu na Svačićevoj, ali i na Huttlerovoj. Naime, u četvrtak, u 15.45 sati, za vrijeme špice, teretni je vlak prolazio uz podignutu rampu!
Situacija je, razumljivo, razljutila predsjednika GČ-a Novi grad Ivana Karalića koji je podsjetio da je prije samo nekoliko mjeseci osobno zatražio pregled stanja pružnog prijelaza na Svačićevoj te cjelokupnu izmjenu sustava. Iako je ovaj put sporan drugi pružni prijelaz, valja upozoriti da je riječ o istoj trasi i prijelazu udaljenom samo nekoliko stotina metara od „problematične“ Svačićeve.
- HŽ nas dovodi u situaciju da nismo sigurni u prometu i ne mogu vjerovati da netko može dovesti u pitanje ljudske živote. Ponovno ću kontaktirati HŽ Infrastrukturu, odnosno sjedište njihove službe u Vinkovcima, jer ovo se ne smije događati - prokomentirao je Karalić. Slično su na društvenim mrežama reagirali i brojni drugi Osječani koji su na spomenutoj pruzi sve drugo samo ne sigurni. Podsjetimo, obližnja rampa na Svačićevoj još u rujnu prošle godine odjednom se počela spuštati i kad vlak prolazi i kad ga nema. Samo nekoliko dana kasnije dogodila se slična situacija kao sad, da je teretni vlak prolazio za vrijeme dok je rampa bila podignuta, a ista situacija ponovila se i u veljači ove godine, kada o dolasku vlaka rampa uopće nije upozorila ni vozače, ni pješake. I dok se tada krivac tražio u uređaju za spuštanje i podizanje rampe, ovaj put, tvrde u HŽ Infrasturkturi, uređaj je potpuno ispravan, a odgovoran je, prema svemu sudeći, vlakovođa. Naime, u odgovoru Odjela za Korporativne komunikacije HŽ Infrastruktura stoji kako je uzrok pojave kvara nepravilna vožnja vlaka!
- Tijekom vožnje teretnog vlaka zbog zaustavljanja, ili jako spore vožnje vlaka, polubranici na području prijelaza podignuli su se. Nakon prelaska vlaka preko prijelaza ponovno su se spustili uz pojavu kvara. Djelatnici stručne službe za signalno-sigurnosne i telekomunikacijske uređaje odmah su izišli na teren, ispitali uređaj te doznali da nema neispravnih elemenata i deblokirali kvar u 16.45 sati – poručuju iz HŽ Infrastrukture te naglašavaju da nije bila ugrožena sigurnost sudionika u prometu. M. Mihelić
Gradonačelnik Vrkić, koj je upoznat s ovim problemom, ističe kako će Grad opet reagirati prema HŽ-u
15.45

sati bilo je u četvrtak kad su vozači na Hutlerovoj ponovno svjedočili kako je rampa podignuta dok vlak prolazi
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana