Osijek
SVEČANO OTVOREN SOKOL CENTAR

Termine već rezervirala reprezentacija Izraela
Objavljeno 21. rujna, 2018.
Osim dvorane, izgrađene su i vrhunske spavaonice s ukupno 31 ležajem

Za građanstvo stari Sokolski dom ili novoobnovljeni Sokol centar u osječkoj Ulici kralja Zvonimira već je otvorio svoja vrata početkom mjeseca. Tako da su svečanost otvorenja i obilazak Centra vodećih ljudi Vlade Republike Hrvatske, Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije protekli u pravoj radnoj atmosferi u vrijeme treninga brojnih mladih gimnastičarki i gimnastičara.


Boravak u Slavoniji i održavanje sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem u Belom Manastiru predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković iskoristio je za dolazak u Osijek kako bi uživo i iznutra pogledao ovaj jedinstveni sportski objekt u ovom dijelu Europe u kojemu će se pronaći brojne Osječanke i Osječani. Naime, premda je Sokol centar u pogonu tek manje od tri tjedna, već sada su se domaćini iz Gimnastičkog društva Osijek Žito pohvalili kako imaju više od 800 članova kluba, od kojih su većina njih, oko 660, djevojčice i dječaci koji sanjaju jednoga dana gimnastičku karijeru Roberta Seligmana ili Tomislava Markovića, koji je upravo jučer s početnicima odrađivao treninge učeći ih osnovnim elementima.
Kao pravi domaćin, predsjednika Vlade Republike Hrvatske, njegova dopredsjednika Predraga Štromara, ali i vodeće ljude Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije, Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera te gradskih i županijskih institucija kroz oko 2400 metara kvadratnih i kompletnog kompleksa proveo je Marko Pipunić, vlasnik i direktor tvrtke Žito d.o.o., glavnog investitora. Hrvatski premijer nije krio oduševljenje viđenim u Osijeku, posebno jer je objekt izgrađen na korist svih građana, a posebno najmlađih dobi.
- Prije svega, želio bih zahvaliti gospodinu Pipuniću koji je financirao obnovu Sokolskog doma u vrijednosti većoj od 32 milijuna kuna. Ono što je bitno je kako je u Osijeku s dosadašnjim iskustvom u razvoju gimnastike sada stvoren objekt koji će, siguran sam, privlačiti brojne mlade sportu koji sada imaju još bolje uvjete u ostvarivanju zavidnih uspjeha na europskoj i svjetskoj razini. Ovakav objekt izgrađen prema vrhunskim kriterijima sada će privlačiti i druge sportaše iz drugih reprezentacija koji će stizati na pripreme u Osijek. Ovo je doista veliki dobitak za grad - rekao je hrvatski premijer.
Doista, kako su nam rekli iz GD-a Osijek Žito, već sada je svoj boravak i termine u Sokol centru rezervirala gimnastička reprezentacija Izraela. Za njih, ali i za sve ostale zainteresirane sportaše koji ubuduće budu dolazili u Sokol centar na pripreme, izgrađene su vrhunske spavaonice na najgornjem katu objekta s ukupno 31 ležajem čiji su izgled i namjena posebno oduševili predsjednika Vlade. Naravno, najviše čestitki tijekom lijepog osječkog popodneva dobivao je Marko Pipunić. Već je godinama tinjala ideja o obnovi Sokolskog doma, a eto u nešto više od godinu dana (nadogradnja centra započela je u ožujku 2017. godine), zahvaljujući njemu i partnerstvu s Gradom Osijekom, niknuo je doista reprezentativan objekt.
- Ja sigurno nisam pionir u ovom projektu, sve je to već viđeno. Kao poduzetniku i moj je cilj stvaranje novih vrijednosti, ali svatko od nas mora imati i odgovornost prema zajednici, prema kojoj moramo kanalizirati svoja sredstva kako bismo poboljšali kvalitetu života u našoj okolini. Cilj je bio realizirati projekt koji će biti samoodrživ i na službi svih građana Osijeka od dvije do 102 godine, koji će u njemu poboljšati kvalitetu života. Ovo je također postao i zanimljiv objekt kojim ćemo iskoristiti i turistički potencijal ovoga kraja. Svake godine imamo Svjetski gimnastički kup na koji dolazi više od 30 zemalja svijeta, a dio njih ostajat će na pripremama u centru i još bolje upoznati Osijek i Slavoniju - rekao je Pipunić nakon obilaska Sokol centra za koji smo sigurni da će ga Osječani ponosno pokazivati svojim gostima.
Krešimir Lacković
GD Osijek Žito već sada ima više od 800 članova od kojih su oko 660 djevojčice i dječaci
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike