Mozaik
U SVOJOJ RODNOJ ZEMLJI

Rihanna postala veleposlanica Barbadosa
Objavljeno 22. rujna, 2018.
Poznata pop-pjevačica Rihanna imenovana je posebnom veleposlanicom svoje rodne zemlje Barbadosa, objavila je u četvrtak barbadoška vlada. Nova ambasadorica, koja se rodila pod imenom Robyn Rihanna Fenty, promovirat će obrazovanje, turizam i investicije, prema priopćenju tamošnje vlade. Premijerka Mia Amor Mottley opisala je slavnu 30-godišnjakinju kao iznimnu Barbadošanku koja je pridonijela prepoznavanju otoka na međunarodnoj sceni.
- Rihanna duboko voli ovu zemlju, a to se odražava u njezinoj filantropiji, posebice na području zdravstva i obrazovanja. Svoje domoljublje pokazuje tako što vraća zemlji i nastavlja cijeniti otok kao svoj dom - kazala je Mottley.
-Također, izvan granica uspjeha kao pop-ikone, pokazala je znatnu kreativnost i umijeće u poslovnom svijetu. Stoga je primjereno da je angažiramo i ovlastimo da igra važniju ulogu dok se trudimo preobraziti Barbados - dodaje je premijerka. Sama Rihanna kazala je da joj je čast preuzeti tako "prestižnu ulogu u domovini". "Svaki Barbadošanin igrat će ulogu u sadašnjim naporima i ja sam spremna i uzbuđena što preuzimam tu odgovornost", dodala je pjevačica koja se sjajno snašla i kao modna kreatorica. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike