Sport
LIGA PRVAKA

Stadionom odjekivalo: Lukica Zlatna lopta, Mandžo branio Ronalda
Objavljeno 20. rujna, 2018.
Luka Modrić svoj je stoti europski nastup (71. u Ligi prvaka), okrunio sjajnom asistencijom za Garetha Balea, koji je u 58. minuti zabio drugi pogodak za Real. Aktualni branitelji naslova na otvorenju nove sezone Lige prvaka svladali su Romu s 3:0. Hrvatski veznjak odigrao je do 85. minute, a dok je napuštao teren cijeli stadion mu je skandirao: "Lukica Zlatna lopta (Lukita Balon de oro).
- Ponosan sam što publika i suigrači traže tu nagradu za mene, no nisam opsjednut njome. Važna je momčad, kolektivni rezultat. Osvojim li nagradu bit će to jako dobro, bit ću iznimno zadovoljan, no ne dobijem li ju, nema veze. Život će se nastaviti - rekao je Modrić koji je priznao kako osjeća još posljedice nastupa na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.
- Svjetsko me prvenstvo iscrpilo i fizički i mentalno, pa se nije lako vratiti na najvišu razinu. No svakim danom osjećam se sve bolje, pa se nadam da ću nastaviti igrati kao protiv Rome - rekao je 33-godišnji vezni igrač.
Još je nekoliko Hrvata bilo u glavnim ulogama. Prvu pobjedu u Ligi prvaka na trenerskoj klupi ostvario je Niko Kovač. Njegov Bayern slavio je na Luzu kod Benfica čiju je mrežu prvi pogodio Lewandowski, dok je strijelac drugog pogotka bio Renato Sanchez. Oživljenje karijere portugalskog veznjaka, koji je briljirao na Europskom prvenstvu u Francuskoj, a po dolasku u Bayern uglavnom proveo na posudbama, jedna je od Nikinih zadaća nakon dolaska na klupu bavarskog ponosa.
- Kovačeva povezanost s ekipom raste iz pobjede u pobjedu. On je senzacionalan u tome, a stalno se trudi poboljšati momčad. Uvijek je spreman, radi točno ono što treba raditi, pohvalio je svoga trenera sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić.
Od ostalih hrvatskih igrača briljirao je Nikola Vlašić koji je najzaslužniji što je njegov CSKA ostao neporažen u Plzenu, nakon što je domaća Viktorija vodila 2:0. Vlašić je potom asistirao za pogodak, a u petoj minuti sudačke nadoknade bio je i strijelac za bod u gostima. Asistencijom se istaknuo i Andrej Kramarić čiji je Hoffenheim također remizirao kod Šahtara. Istaknuo se, ali u sasvim drugoj ulozi, i Mario Mandžukić. Juventus je slavio u Valenciji 2:0, a susret će se pamtiti po crvenom kartonu Cristiana Ronalda, koji je prvo u suparničkom kaznenom prostoru srušio Jeisona Murilla, a potom ga rukom lupio po glavi. Kolumbijac i njegovi suigrači su skočili, a u gužvu se umiješao Mandžukić, koji je tako spasio svoga planetarno poznatog suigrača, ali je i incident svojim miješanjem priveo kraju.
Krešimir Lacković
REZULTATI SUSRETA ODIGRANIH U SRIJEDU
SKUPINA E: Ajax - AEK 3:0 (Tagliafico 46., 90., Van de Beek 77.), Benfica - Bayern 0:2 (Lewandowski 10., Sanchez 54.)

SKUPINA F: Manchester City - Lyon 1:2 (B.Silva 67/Cornet 26, Fekir 43) Šahtar - Hoffenheim 2:2 (Ismaily 27., Maycon 81./Grillitsch 6., Nordtveit 38.)

SKUPINA G: Real Madrid - Roma 3:0 (Isco 45., Bale 58., Diaz 90), Viktorija Plzen - CSKA Moskva 2:2 (Krmenčik 29., 41./Čalov 49., Vlašić 90.)

SKUPINA H: Valencia - Juventus 0:2 (Pjanić 45.-11m, 51.-11m) Young Boys - Manchester United 0:3 (Pogba 35., 44.-11m, Martial 66.)
HRVATI U LIGI PRVAKA
Luka Modrić (Real) - igrao do 85. minute, asistirao za drugi pogodak

Ante Ćorić (Roma) - nije doputovao u Madrid zbog problema sa žuljevima

Nikola Vlašić (CSKA) - asistirao za prvi i strijelac drugog pogotka

Filip Krovinović (Benfica) - zbog ozljede nije konkurirao

Branimir Kalaica (Benfica) - nije bio u konkurenciji

Marko Livaja (AEK) - zbog suspenzije nije bio u sastavu

Andrej Kramarić (Hoffenheim) - igrao do 85. minute, asistent

Mario Mandžukić (Juventus) - igrao cijeli susret
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike