Sport
DANAS SVEČANO OTVORENJE SOKOL CENTRA

Na ponos sadašnjih i budućih generacija Osječana
Objavljeno 21. rujna, 2018.
Svečanosti će nazočiti i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković

Radno otvaranje novouređenog i obnovljenog Sokolskog doma dogodilo se još početkom mjeseca kada su u njemu započele s treninzima brojne gimnastičarke i gimnastičari svih uzrasta, od početnika do vrhunske gimnastike. Također, novi Sokol centar mogli su već isprobati i brojni osječki rekreativci i rekreativke koji su u njemu pronašli svoj sadržaj.



Međutim, današnji dan bit će upisan kao datum svečanog otvorenja Sokol centra, osječke "stare dame" sagrađene još 1928. godine koja će točno 90 godina kasnije doživjeti "facelifting" i tako proživljavati svoju novu mladost. Sadašnje i buduće generacije Osječana dobile su sigurno reprezentativni sportski objekt kakvim će se moći ponositi. Uz vodeće ljude Grada i Županije, dakako i tvrtke Žito d.o.o. čiji je vlasnik Marko Pipunić uložio vlastita sredstva preko javno-privatnog partnerstva sklopljenog između tvrtke Žito d.o.o i Grada Osijeka, svoj dolazak najavio je i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sa svojim najbližim suradnicima. Svoj boravak u Slavoniji (u Belom Manastiru danas je sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i zapadni Srijem, nap. a.) iskoristit će premijer kako bi se osobno uvjerio da i u Osijeku niču novi objekti koji će biti ubuduće na korist njegovim građanima. Naime, novouređeni Sokol centar polivalentan je, kako ga već sada nazivaju, obiteljski sportski centar. Riječ je o prostoru od 2400 kvadratnih metara proširenog kapaciteta u odnosu prema nekadašnjem
Sokolskom domu koji je uglavnom najčešće služio kao gimnastička dvorana, a i ubuduće ćemo ga, vjerujemo, pamtiti kao poligon i mjesto stvaranja novih vrhunskih gimnastičarki i gimnastičara. Novouređeni Sokolski dom, osim velike glavne gimnastičke dvorane, ima još četiri dvorane u kojima se nudi mogućnost rekreacije i bavljenja sportom svih uzrasta. U prizemlju objekta nalaze se dvije gimnastičke dvorane od kojih je ona najveća namijenjena vrhunskim gimnastičarima, a ona manja služit će za treninge najmlađih uzrasta. Na sljedećem katu Centra nalaze se tri dvorane gdje će se ubuduće provoditi treninzi odraslih rekreativaca, a osim dvorana Sokol centar posjeduje i smještajne kapacitete za ugošćavanje domaćih i stranih gostiju, a svi posjetitelji moći će ubuduće dio vremena provesti i u ugostiteljskom objektu. Sada je već sigurno kako se radi o najmodernijem sportskom objektu kreiranom prema europskim i svjetskim standardima, a želja investitora i Uprave Centra je u njemu okupljati mnogobrojne Osječane, ali i sportaše iz svih krajeva svijeta kako bi, osim odrađivanja vrhunskih priprema, dobili priliku upoznati se s cijelim nizom povijesnih i turističkih posebnosti grada Osijeka, ali i cijele Slavonije i Baranje.
Krešimir Lacković
SELIGMAN U SZOMBATHELYU
U mađarskom Szombathelyu od 21. do 23. rujna održat će se gimnastički Challenge Cup na kojemu će nastupiti četiri hrvatske gimnastičarke i dva gimnastičara. Bit će to posljednja provjera za Roberta Seligmana i Filipa Udea uoči Svjetskog prvenstva u Dohi. Za Roberta Seligmana bit će to prvi nastup nakon finala EP-a u Glasgowu gdje je osvojio srebrnu medalju na konju s hvataljkama.

- Nakon Glasgowa nisam se uspio pretjerano odmarati. Odmah sam nastavio trenirati, što mi je definitivno olakšano nakon što sam počeo trenirati u Sokol centru. Moram biti iskren, nisam trenirao maksimalno, no bilo je jako učinkovito i kvalitetno - rekao je Seligman koji će s Udeom danas nastupiti na konju s hvataljkama.

U ženskoj konkurenciji prvi nastup nakon teške ozljede imat će Ana Đerek. Splićanka će nastupiti na gredi i parteru. Osim nje, Hrvatsku će u ženskoj konkurenciji predstavljati Tijana Tkalčec i Ema Kajić koje će nastupiti na preskoku te mlada Dora Kranželić, koja će se predstaviti na parteru. Kvalifikacije su danas, a finala u subotu i nedjelju.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike