Sport
RUKOMETAŠI NEXE-A I DALJE MAKSIMALNI

Osvojili bodova u prva četiri kola kao u cijeloj prošloj SEHA sezoni
Objavljeno 21. rujna, 2018.
Već je uobičajeno da dugo nakon završetka susreta, kada gostujuća momčad već napusti autobusom parkiralište pokraj našičke dvorane, iz svlačionice NEXE-a trešti glazba. Nakon pobjeda igračima se još ne izlazi iz dvorane. Ove godine čest je to prizor. Ovaj put slavlje je održano nakon najuvjerljivije pobjede sezone. Niški Železničar već je četvrti našički "skalp" nakon PPD-a Zagreb, Izviđača i Metalurga.
Već pobjeda u prvom kolu, povijesna nad "zagrebašima", pokazala je kako su ove godine u Našicama stvorili vrlo ozbiljnu momčad. No pravi testovi tek su uslijedili. Pobjede u Ljubuškom i Skopju bile su dokaz kvalitete, a susret sa Železničarom samo potvrda kako se u našičkoj svlačionici, onoj istoj iz koje trešti glazba nakon susreta, itekako ozbiljno shvaća svaki suparnik. Tako je doživljen i niški Železničar. Premda s pedigreom novaka u ligi koji još nije upisao ni boda. No kod Našičana je pristup bio isti kao da su igrali protiv Zagreba. Uostalom, motiv im je bila i činjenica što Nišlije s klupe vodi Veselin Vujović. A zna se kakve su Vujine momčadi. Čvrste i beskompromisne. No Vuja je nakon susreta priznao kako u sadašnjoj momčadi svoje ideje ne može prenijeti.
- Nikako da u ovoj momčadi postavim obranu koja će nam odgovarati. Trenutno mi djelujemo kao na kartama. Mi smo od onih koji i ne znaju kartati, a uz to im i ne ide karta - u svom je stilu opisao stanje u svojoj momčadi Veselin Vujović, kojeg je mlađi kolega Hrvoje Horvat prevario zapravo kada je upravo negdje na zalasku prve četvrtine prvog poluvremena promijenio iz 6-0 u 5-1 obranu.
- Znali smo da Železničar jako kvalitetno odigra otvaranje svake utakmice. Kada smo taj dio igre držali u egalu, promijenili smo obranu, nanizali nekoliko lakih pogodaka i omogućili si do odmora veliku razliku za mirno drugo poluvrijeme, premda su moji dečki odigrali vrlo koncentrirano svih 60 minuta - rekao je Hrvoje Horvat, u čijoj nam se momčadi posebno sviđaju novopridošli igrači.
Tomi Vozab imao je šut 10-11, odličan je bio i mladi vratar Moreno Car. Sviđa nam se i desno krilo Vida, u kojem se krije čak i reprezentativni potencijal, baš kao i u pivotu Šipiću. Ne sumnjamo kako će svoj napadački doprinos dati ubuduće i Lončar. Svi novopridošli odlično su se uklopili kao nadogradnja na prošlogodišnju momčad. Koja se dosta tražila kroz SEHA ligu i zapravo najbolja izdanja pružala u drugom dijelu sezone kada u EHF kupu. Usporedbe radi prošlogodišnjeg NEXE-a i ovoga aktualnoga treba reći kako su Našičani ove sezone u prva četiri kola osvojili jednako bodova kao u cijeloj prošloj sezoni SEHA-Gazprom lige. A pri tome su do 12. boda prošle sezone stigli tek u posljednjem kolu protiv Dinama iz Pančeva. No najveći izazov u nastavku pobjedničkog niza sada ih očekuje. Našičani gostuju u Prešovu. Golužin Tatran također je odlično ušao u sezonu.
- Iznenadili su Meškov u gostima, pobjedom su otvorili Ligu prvaka, i to dovoljno govori. Mi idemo utakmicu po utakmicu. Razmišljali smo samo o Železničaru, sada ćemo se što bolje pripremiti za Tatran. Nemamo tamo što izgubiti - rekao je trener NEXE-a.
Krešimir Lacković
4-0

Omjer je pobjeda i poraza NEXE-a na početku sezone
Najčitanije iz rubrike