Sport
CIBALIA NAKON PRVOG PORAZA

Do promjena u početnom
sastavu sigurno će doći
Objavljeno 20. rujna, 2018.
Već sam spominjao kako je naše vodeće mjesto iznad očekivanja, rekao je trener Cibalije

Nogometaši Cibalije u Novoj Gradiški doživjeli su prvi ovosezonski poraz, ali su, za razliku od prijašnjih utakmica, odigrali prilično loše. Dobro su krenuli u utakmicu, prvi i poveli, ali su nakon primljenog izjednačujućeg pogodka dosta pali u igri.


Trener Cibalije Petar Tomić je nakon poraza bio dosta nezadovoljan, ali nakon jednog dana malo se primirio.
- Lakše je realnije razmišljati nakon vremenskog odmaka od utakmice nego odmah nakon nje. Nismo tako loše otvorili utakmicu, imali smo vodstvo, ali nas je pokopao penal koji ne želim komentirati. Njih je to sigurno podiglo. U drugo poluvrijeme ušli smo bojažljivo i to nas je na kraju koštalo još jednog pogodka. Nismo dobro izgledali i rezultat nas nije htio - rekao je Tomić.
Nakon ove utakmice, koja je unaprijed odigrana, Cibalia je i dalje na vodećem mjestu na tablici, što je sigurno uspjeh kada se pogleda unatrag i vidi na koji su način Vinkovčani i s kojim sastavom ušli u pripremno razdoblje.
- Slažem se, a već sam i spominjao kako ovaj rezultat nije realan i da je iznad očekivanog. Puno je mladih igrača u momčadi koji moraju promijeniti način razmišljanja u igri u odnosu prema vremenu kada su igrali u juniorima ili kadetima. Nije tako loše što je ovaj poraz došao sada, a ne kasnije kada svaki bod bude jako važan. Jasno mi je da će kod mladih biti velikih oscilacija u igri, ali i to moramo otrpjeti kako bismo odrasli i postali kvalitetni igrači. Morat će igrači shvatiti kako nam nitko neće poklanjati pobjede i kako će svi protiv nas željeti pobjedu. Morat ćemo itekako uložiti velik trud da bi na kraju uspjeli.
Susret koji će Cibalia odigrati u subotu sa Slavijom iz Pleternice bit će prilika za trenera Tomića da nešto promijeni u sastavu s obzirom na to da se neki igrači vraćaju u sastav, ali i nekima je potreban odmor jer se ušlo u ritam utakmica srijeda-subota.
- Sigurno je da će biti promjena u sastavu. Treba i sačuvati neke igrače jer ćemo i sljedeći tjedan igrati u ritmu srijeda-subota pa će neki morati na odmor. Imamo i drugih igrača koji strpljivo čekaju svoju priliku i zaista im moramo dati da se pokažu i dokažu.
Mlada momčad Slavije stiže u Vinkovce nadigravati se, bar su do sada pokazali takav način igre - rekao je trener Tomić.
- Znamo da su mladi i potentni željni nadigravanja. Inače momčadi koje dođu u Vinkovce zatvore se i teško je tako igrati. Ako Slavija bude igrala otvoreno, imat ćemo više prostora za igru i stvaranje prigoda. Vjerujem da ćemo u takvoj igri doći do pobjede - zaključio je Tomić.
Antun Grgić
Možda ste propustili...

FINAL FOUR HRVATSKOG RUKOMETNOG KUPA

Spačva sa Zagrebom, NEXE na Sesvete

MALA ODBOJKA NA REGIONALNOJ RAZINI

Rivalima motiv za dalje, Mursi primat

TRETMAN, TRENING, PONOVNO TRETMAN…

Mitrović razveselio Srbe

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

2

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku