Regija
1. KROS GRADA SLATINE

Utrke preselile na školsko igralište
Objavljeno 20. rujna, 2018.
SLATINA - Prošle godine održane su jubilarne, 10. utrke ulicama grada na kojima je u povodu obilježavanja Dana grada, Hrvatskog olimpijskog dana, Europskog tjedna sporta te početka nastavne godine sudjelovalo 839 natjecatelja. Bile su to i posljednje takve utrke jer su organizatori, Atletski klub Slatina i gradska Zajednica športskih udruga, odlučili da se ove godine održi drukčija manifestacija. Umjesto ulicama natjecatelji su trčali na travnatom igralištu OŠ E. Kumičića, a budući da su promijenjeni podloga i mjesto natjecanja, promijenjen je i naziv manifestacije, pa je to bio 1. kros grada Slatine.
Manifestacija je iz godine u godinu okupljala stotine polaznika vrtića, učenika škola, sportaše i rekreativce, pa su mladi i ove godine pokazali veliko zanimanje za događaj. Otvorio ga je predsjednik Zajednice športskih udruga Davor Butorac. Na 1. krosu sudjelovalo je 908 natjecatelja (419 djevojčica i djevojaka i 489 dječaka i mladića). Sudjelovali su i članovi Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, koji su se natjecali u bacanju vorteksa.
Među prvašićima, koji su nedavno prvi put sjeli u školske klupe, zlatnim su se medaljama okitili Ema Varju iz OŠ Eugena Kumičića i Viggo Milaščević iz OŠ Josipa Kozarca, a u utrci osmaša pobjednici su bili Tanita Šantalab iz OŠ Eugena Kumičića i Kristian Ferenčak iz OŠ Josipa Kozarca. U kategoriji trećih i četvrtih razreda srednjih škola najbrži su bili Ana-Marija Menčik i Sebastijan Herceg, oboje učenici Srednje škole Marka Marulića, najuspješnija seniorka bila je Ana Benko, a među seniorima prvi je bio Danijel Dunković.P.Ž.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana