Regija
SAGRAĐEN STUDENTSKI DOM

U modernom domu Leopold je 108 ležaja
Objavljeno 21. rujna, 2018.
Nakon dobivanja uporabne dozvole uslijedit će raspisivanje natječaja za smještaj studenata
VUKOVAR - Studentski dom Leopold u Vukovaru prve bi korisnike trebao primiti početkom studenoga.
U potpunosti je sagrađen i opremljen, a nakon ishodovanja uporabne dozvole, što u Veleučilištu Lavoslav Ružička očekuju ovih dana, uslijedit će svečano otvorenje i raspisivanje natječaja za smještaj studenata. Kako bi budućim korisnicima, ali i svim zainteresiranim građanima, omogućili da pogledaju novi prostor, organizirali su Dan otvorenih vrata. Dekan doc. dr. sc. Mirko Smoljić rekao je kako je kapacitet doma 108 ležaja u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama, koje imaju sanitarne čvorove, minikuhinje, televizijske prijamnike i internetski pristup. Cijena smještaja bit će između 300 i 400 kuna.
- Zgrada je prekrasna i nalazi se u mirnom dijelu Vukovara, na terenu koji je dugo bio zapušten. Ima dva kata, pojedine su sobe sa samostalnim kupatilom, pojedine sa zajedničkim. Tu je i dnevni boravak, informatička radionica, praonica rublja, odnosno sve što je potrebno za kvalitetan život studenata u domu - naveo je Smoljić, naglašavajući kako je riječ o velikom pomaku za veleučilište. Naime, u Vukovar dolaze studirati mladi ljudi iz cijele Hrvatske kojima je problem naći smještaj. Stoga Studentski dom podiže kvalitetu studiranja. Smoljić podsjeća kako su osnovali i studentski servis, pa Vukovar postaje studentski grad, dugoročno ima opstojnost i nada se većem broju dolaska studenata.
Gradnja doma vrijedna gotovo 23 milijuna kuna financirana je iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova, a građevinske je radove obavila tvrtka Projektgradnja iz Slavonskog Broda.
- Doista smo presretni rezultatima projekta. U ožujku 2016. godine razgovarali smo s resornim ministrom, dogovorili povlačenje sredstava iz kohezijskog fonda i napravili projektnu prijavu za manje od sto dana. Potom smo krenuli u postupak javne nabave, odabrali izvođača i u terminskom planu od samo 12 mjeseci došli od polaganja kamena temeljca do završetka građevine - istaknuo je Smoljić.
Za sada će kapacitet doma zadovoljavati potrebe veleučilišta, no njegovim proširenjem u mjerodavni morat će razmišljati o gradnji dodatnog smještaja.
Na veleučilištu planiraju osnovati još studijskih programa s obzirom na to da su s Gradom Vukovarom potpisali ugovor o prenamijeni zgrade Radničkog doma u Borovu naselju koju će koristiti nakon obnove i opremanja.
Dragana Korpoš
Možda ste propustili...

OŠ VLADIMIRA NAZORA U ERASMUS+ PROJEKTU

Vinkovački osnovci ugostili španjolske vršnjake

HUMANITARNA AKCIJA ZA IVANA MESIĆA

Motosezona počinje u Rajevu Selu 21. travnja

DO VALENSA I IZ OSIJEKA I SL. BRODA

Vikend uz glazbu, craft pivo, stare vinile, stripove

Najčitanije iz rubrike