Osijek
UZ MEĐUNARODNI DAN DRAVE

Imamo najljepšu šetnicu u Hrvatskoj
Objavljeno 21. rujna, 2018.
U organizaciji Javne ustanove Agencija za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije, Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje, Osječko-baranjske županije, Muzeja likovnih umjetnosti, Udruge za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek, Grada Osijeka, županijske Turističke zajednice i gradske Turističke zajednice jučer je održana panel-rasprava „Projekti i izazovi održivog razvoja uz rijeku Dravu”. Rasprava je održana u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana rijeke Drave koje će se održati 22. i 23. rujna, rekao je Davor Mikulić, ravnatelj JU Agencija za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije. On je istaknuo kako se ovaj dan u Osijeku obilježava prvi put.
- Želimo potencijale rijeke iskoristiti najbolje što možemo kroz zaštitu prirode, održivi razvoj, turizam i sport - rekao je Mikulić. Na raspravi je predstavljeno desetak projekata.
Zamjenik Osječko-baranjskog župana Goran Ivanović rekao je kako ga raduje što se pokreću projekti zaštite Drave koji će jamčiti ono čemu Županija teži – razvoj turizma i gospodarskih potencijala.
Gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić podsjetio je kako Osijek, prema ocjeni britanskih magazina, ima uz Dravu najljepšu šetnicu u Hrvatskoj.
- Valja citirati osječkog arhitekta Radovana Miščevića, koji je rekao da Osijek nije na rijeci nego je rijeka u Osijeku, i to odgovara na sva pitanja koja se odnose na naš suživot s Dravom - rekao je Vrkić. J.N.
REGATA, LIKOVNA RADIONICA ZA DJECU...
U povodu Međunarodnog dana rijeke Drave, u subotu, 22. rujna u 10.30 sati građani su pozvani na okupljanje kod Vodenice. U 11 sati je regata i likovna radionica za djecu i izložba fotografija "Živjeti s Dravom". U 12.15 je nastup Glazbene škole F. Kuhača u Amfiteatru (Katakombe), a na Kopiki u 12.30 izrađivanje skulptura od dravskog pijeska. U Katakombama u 13 sati u ponudi je fiš. U nedjelju, 23. rujna kod Iktusa je okupljanje biciklista i vožnja gradom. Građani su pozvani u 12 sati na doček kajakaša kod Iktusa (sudjeluje i Kohorta).
Možda ste propustili...

VLASTA RAMLJAK GOŠĆA SUSRETA UGODE

Najviše od svega volim teatar, on mi život znači

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

Najčitanije iz rubrike