Učionica
VELEUČILIŠTE U POŽEGI

Otvorene su prijave za kandidate bez državne mature!
Objavljeno 20. rujna, 2018.

STUDIRAJ RAČUNOVODSTVO, TRGOVINU, UPRAVNI STUDIJ, VINOGRADARSTVO-VINARSTVO VOĆARSTVO ILI PREHRAMBENU TEHNOLOGIJU!

 

1. PRIJAVE: 25.09.2018. do 09.10.2018. od 09,00 do 14,00 sati poštom ili osobno u Studentskoj službi Veleučilišta u Požegi.

2. DOKUMENTI ZA PRIJAVU:
a) Tiskanica za prijavu (dostupna na web stranici ili u Studentskoj službi)
b) Svjedodžbe svih razreda srednje škole i svjedodžba o završnom radu/ispitu/maturi - originali
c) pristupnici koji su srednju školu završili u inozemstvu prilažu i rješenje o nostrifikaciji dokumenata,
d) presliku dokumenata iz kojeg je vidljiv OIB pristupnika,
e) dokaz o uplati troškova razredbenog postupka u iznosu od 300,00.

3. RAZREDBENI POSTUPAK se temelji se na vrednovanju općeg uspjeha u svakom pojedinom razredu srednje škole te uspjeha na završnom ispitu (maturi). Sustav vrednovanja uspjeha u srednjoj školi: boduje se opći uspjeh u svim razredima srednje škole, ovisno o prosječnoj ocjeni s 5, 4, 3 ili 2 boda, te uspjeh na završnom ispitu prema slijedećem načinu bodovanja: izvrstan = 20 bodova, vrlo dobar = 16 bodova, dobar =12 bodova, dovoljan = 8 bodova. Maksimalni broj bodova prema ovome sustavu vrednovanja iznosi 40 bodova.

4. REZULTATI RAZREDBENOG POSTUPKA bit će objavljeni 10. listopada 2018. g. u 12,00 sati na oglasnoj ploči Veleučilišta u Požegi, Vukovarska 17 i na web stranici Veleučilišta u Požegihttp://www.vup.hr.

5. UPIS: 11.10. 2018. u 09,00 sati svi redoviti i izvanredni studenti preddiplomskih stručnih studijaRačunovodstvo, Trgovina, Upravni studij, Vinogradarstvo – vinarstvo - voćarstvo i Prehrambena tehnologija

6. DOKUMENTI ZA UPIS
a) preslika obje stranice osobne iskaznice,
b) 2 identične fotografije formata 4 cm x 6 cm,
c) dokaz o uplati troškova upisa u iznosu od 350,00kn (SVI STUDENTI) i školarine (REDOVITI KOJI SE NE UPISUJU PRVI PUTA U PRVU GODINU I IZVANREDNI STUDENTI),
d) original potvrdu nadležnog državnog tijela kojom se dokazuje pripadnost nekoj od kategorija prema kojoj je pristupnik ostvario pravo izravnog upisa,
e) kandidati koji su ostvarili pravo upisa na redoviti preddiplomski studij Veleučilišta u Požegi, a prethodno su bili upisani na neko drugo visoko učilište dužni su donijeti potvrdu tog visokog učilišta o statusu studenta (ako su bili redoviti potvrdu da su promijenili status u izvanredan studij, potvrdu o diplomiranju ili ispisnicu, a ako su bili izvanredni potvrdu o upisu s naznakom da student nije bio upisan u statusu redovitog studenta)
f) strani državljani dostavljaju dokaz o državljanstvu i uvjerenje o položenom ispitu iz poznavanja hrvatskog jezika i latiničnog pisma.

7. VISINA ŠKOLARINE I TROŠKOVI UPISA NA STUDIJ
•Svaki kandidat koji se upisuje plaća troškove upisa, upisnih materijala, indeksa i studentske iskaznice u ukupnom iznosu od 350,00 kn
•Redoviti studenti ne plaćaju školarinu pri prvom upisu u prvu studijsku godinu. Studenti koji se ne upisuju po prvi puta u prvu godinu redovitog studija plaćaju školarinu u iznosu od 6000,00 kunaza upis 1. godine na Društvenom odjelu (Računovodstvo, Trgovina ili Upravni studij) odnosno7.500,00 kuna za upis 1. godine na Poljoprivrednom odjelu (Vinogradarstvo-vinarstvo- voćarstvo ili Prehrambena tehnologija)
•Izvanredni studenti plaćaju školarinu u iznosu od 5000,00 kuna za upis studija na Društvenom odjelu (Računovodstvo, Trgovina ili Upravni studij) odnosno 6.200,00 kuna za upis studija na Poljoprivrednom odjelu (Vinogradarstvo-vinarstvo-voćarstvo ili Prehrambena tehnologija).
•Studenti su obvezni propisani iznos školarine uplatiti u cijelosti ili na rate i to prvi dio (u iznosu od najmanje 75%) uplaćuju pri upisu, a ostatak moraju uplatiti najkasnije do 28.veljače 2019.

Detaljnije informacije: www.vup.hr, 034-311-450

Možda ste propustili...