Crna kronika
DVOJICA TEŠKO OZLIJEĐENA U NESREĆAMA

Izišao iz traktora pa ga udario automobil
Objavljeno 21. rujna, 2018.
GORNJA VRBA - Dvije osobe teško su ozlijeđene u prometnim nesrećama u srijedu u Brodsko-posavskoj županiji. U Gornjoj Vrbi u 17.23 teško je stradao 49-godišnjak. Prometna policija iz Slavonskog Broda očevidom je utvrdila da je do prometne nesreće došlo kada se 49-godišnji vozač traktora s prikolicom zaustavio uz rub kolnika, nakon čega je sišao s traktora i potom počeo prelaziti kolnik. Međutim, prije toga nije se uvjerio da to može učiniti na siguran način, odnosno da nikoga nema na cesti, te je na njega naletio automobil kojim je upravljao 60-godišnjak. Od jačine udara 49-godišnjak je nabačen na prednje vjetrobransko staklo automobila, nakon čega je pao na cestu.
Nakon pružanja liječničke pomoći 49-godišnjak je zbog teških ozljeda zadržan na liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu. Policija protiv njega podnosi odgovarajuću prekršajnu prijavu te obavijest Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.
Istoga dana oko 18.40 u prometnoj nesreći koja se dogodila na županijskoj cesti broj 4205, u blizini Brodskog Stupnika, teško je stradao 57-godišnjak.
I u ovom slučaju na teren su izišli policajci Postaje prometne policije Slavonski Brod i obavili očevid. Utvrdili su da je do prometne nesreće došlo zbog toga što se 57-godišnji vozač automobila, koji je bio pod utjecajem alkohola od 2,21 promila, nije kretao sredinom obilježenog prometnog traka, nego je desnim kotačima prešao na travnatu površinu pokraj ceste, nakon čega se vozilo nastavilo nekontrolirano kretati. Pri tome je 57-godišnji vozač prednjim dijelom automobila udario u metalnu ogradu mosta iznad kanala Mrsunja, nakon čega je došlo do slijetanja automobila u odvodni kanal. Vozač je zadobio teške ozljede, a nakon pružanja liječničke pomoći zadržan je u bolnici u Slavonskom Brodu na liječenju.
Policija protiv vozača podnosi odgovarajuće prekršajne prijave te obavijest Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.
Automobil pijanog 57-godišnjaka završio je na dnu potpuno zaraslog kanala, posve uništen. Posebno mu je od siline udarca u ogradu i zbog pada u kanal uništen prednji kraj. Vozač je pukom srećom preživio nesreću.S.Lacić
Pijani je vozač automobilom probio metalnu ogradu na mostu i sleti u odvodni kanal Mrsunja
2,21

promil alkohola u krvi imao je 57-godišnjak
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike