TvObzor
PREMIJERA DRAME MANIFEST

Nada, vjera i sudbina
Objavljeno 21. rujna, 2018.

Samo nekoliko dana dijeli nas do NBC-jeve premijere ambiciozne drame “Manifest”, čija radnja neodoljivo podsjeća na “Izgubljene”. Još u srpnju, kad su autor i zvijezde predstavili svoju seriju na Comic-Conu u San Diegu, autor Jeff Rake otkrio je da već zna kako planira završiti priču. U povodu toga izjavio je: “U 2018. godini, čelnici mreže žele biti sigurni da znaš kamo ideš s pričom i žele znati imaš li kraj. Stoga sam im u kratkim crticama prepričao svršetak ‘Manifesta‘ i bili su oduševljeni.” Unatoč tome što je u posljednjih nekoliko godina izišla hrpa serija koje više ili manje kopiraju glavnu premisu “Izgubljenih”, ne odustaje se od novih takvih pa ostaje nadati se da će ova ipak prikazati nešto novo i bar upola uzbudljivo.


Scenarist i izvršni producent Jeff Rake (Laurine tajne) vodi nas na neočekivano, emocijama nabijeno putovanje u svijet utemeljen na nadi, vjeri i sudbini. Kad se Montego Air Flight 828 sigurno prizemljio nakon turbulentnog ali rutinskog leta, posadi i putnicima je laknulo. No, u rasponu tih nekoliko sati, u svijetu je prošlo pet godina. Njihovi prijatelji, kolege i njihove obitelji oplakali su njihovu smrt, odustali od nadanja da će ih pronaći žive i nastavili dalje sa svojim životima. Sada, suočeni s nemogućim, svi su dobili drugu priliku. No, sada, kada je ono nemoguće postalo njihova nova stvarnost, javljaju se još veće misterije. Neki od povratničkih putnika ubrzo shvaćaju da su predodređeni za nešto veće nego što su ikada mislili.
Iako Rake ima isplanirane mnoge odgovore, glumci serije “Manifest” priznaju kako ne bi voljeli znati unaprijed što ih očekuje. “Za mene je bolje, konkretno u slučaju ovog projekta, da ne znam ništa i da dobivam odgovore na pitanja zajedno s fanovima”, istaknuo je Josh Dallas, dodavši da kao glumac ne želi znati više nego što zna njegov lik Ben. Njegova kolegica Mellisa Roxburgh (Michaela) priznala je da je pitala Rakea za odgovore, ali je odmah razjasnila da ih zapravo ne želi.
Poput ABC-jevih “Izgubljenih” – čija je zrakoplovna nesreća bila katalizator za središnju misteriju - “Manifest” će se također dotaknuti pitanja znanosti i vjere, dok se cjelokupna misterija produbljuje. Dakako, Ben i Michaela neće biti jedini koji će iskusiti čudne događaje. “Na letu 828 imamo 191 osobu u zrakoplovu. Stoga imamo mnogo priča koje moramo ispričati”, nagovijestio je Rake.
Adrian ANDREJEK
ŽANR: drama

AUTOR: Jeff Rake

ULOGE: Melissa Roxburgh, Josh Dallas, Athena Karkanis, J. R. Ramirez

MREŽA: NBC

DATUM: 24.9.

EPIZODA: 13
Možda ste propustili...

SATIRIČNA KOMEDIJA “IZA KULISA”

Jedinstven prikaz pandemije putem umjetnosti

U OSMOJ OVOSEZONSKOJ EPIZODI SHOWA “TVOJE LICE ZVUČI POZNATO”

Budite spremni na show jer od bitke smo napravili ljubav

PORTRET GLUMCA KOJI JE RUŠIO HOLIVUDSKE STEREOTIPOVE

Jack Lemmon: Profesionalac nad profesionalcima

Najčitanije iz rubrike