TvObzor
MUSICOLOGY BARCAFFÉ SESSIONS DOLAZI U ZAGREB

Mario Biondi i Keziah Jones u Tvornici kulture
Objavljeno 21. rujna, 2018.
Seriju će otvoriti talijanski jazz i soul pjevač Mario Biondi koncertom 6. listopada, a nakon njega nastupit će nigerijski pjevač i gitarist Keziah Jones, 1. prosinca

Musicology Barcaffé Sessions koncertna je serija osmišljena kao posebna vrsta glazbenog uživanja i koncertnog iskustva. To nije festival s masovnim posjetom, nego glazbeno uživanje u manjim klupskim koncertima, do tisuću ljudi, na kojima gotovo možete dodirnuti svog omiljenog izvođača. Takvim se pristupom naglasak vraća na samu glazbu, umjesto da je na šou i vizualnim efektima, a razbijanjem festivalskog koncepta, prema kojem se koncerti grupiraju u nekoliko uzastopnih dana, ljubitelji glazbe u koncertima mogu uživati cijele godine.


Musicology je našao i pravog sugovornika, Barcaffé, koji ima isti cilj - koncept bliskog uživanja u lijepom trenutku i zadovoljstvu koje želimo podijeliti s pozitivnim ljudima. Cilj je Musicology Barcaffé Sessionsa poticanje intimnog užitka u glazbi i bliskog kontakta s izvođačem. Koncept serijala je jednostavan - pomno odabrani izvođači jazz, funk, soul, r‘n‘b ili drugih žanrova, s naglaskom na kvaliteti u svakom segmentu. Mnogo se pozornosti pridaje i odabiru koncertnog prostora, ozvučenju, ventilaciji i svemu onome što je uvjet potpunom prepuštanju i uživanju u dobroj glazbi.
Musicology Barcaffe Sessions prvi se put održao 2017. u Beogradu, a 2018. proširio se i na Ljubljanu. Do sada su nastupili umjetnici Jose James, The Brand New Heavies, Hindi Zahra, Gregory Porter, Meshell Ndegeocello, Robert Glasper, Angie Stone, Bokante i mnogi drugi.
Uz potpunu sigurnost da glazba povezuje ljude, Musicology Barcaffe Sessions ove će godine dobiti svoje izdanje i u Zagrebu, gradu čija je publika već poznata po iznimnom glazbenom ukusu i sjajnom odzivu na koncerte aktualnih umjetnika koji ne spadaju u mainstream. Time će Musicology Barcaffe Sessions dobiti izdanja u tri grada i tri zemlje, Zagrebu, Beogradu i Ljubljani, odnosno Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji. Prve godine Zagreb će biti domaćin triju koncerata iz serije Musicology Barcaffé Sessions, a u planu je da broj koncerata raste iz godine u godinu. Pratiti ih možete na stranici Musicology Barcaffe Sessions Hrvatska.
Seriju će ove godine otvoriti talijanski jazz i soul pjevač Mario Biondi koncertom 6. listopada u potpuno renoviranoj Tvornici kulture. Publika će imati priliku uživati ​​u mnogobrojnim Mariovim hitovima poput "This is what you are", "Shine on", "Close to you", "Deep space" i mnogim drugim, ali i u pjesmama s Mariova novog albuma "Brasil ", u potpuno drukčijoj atmosferi nego inače.
Drugi koncert održat će se 1. prosinca na istom mjestu, u Tvornici kulture, a taj nastup bit će specijalna poslastica za zagrebačku publiku. Nigerijski pjevač i gitarist Keziah Jones sa svojim specifičnim zvukom prvi put stiže u prijestolnicu Hrvatske. Keziah je kreator novog smjera u glazbi - bluefunk. Bluefunk je mješavina blues melodije i oštrih ritmova fanka, kao i elemenata joruba glazbe. Keziah je također poznat po stilu sviranja gitare, koje svojom izuzetno izraženom ritmikom i pokretima ponekad podsjeća na sviranje udaraljki ili na slap tehniku,​​kojom se koriste basisti. Posjetitelji koncerta će imati priliku čuti njegove hitove poput "Rhythm is love"," Where ‘s Life?" i "Million Miles from Home", ali i nove pjesme s albuma koji je u pripremi.
Ulaznice za oba koncerta u prodaji su po promotivnim cijenama na svim prodajnim mjestima Eventima.
Nikola Kučar
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike