Sport
LIGA PRVAKA

Kloppu susret bivših trenera Borussije (D)
Objavljeno 19. rujna, 2018.
"Hrvatski" Club Brugge nes(p)sretno izgubio od Borussije Dortmund pogotkom u završnici igrača hrvatskog podrijetla

Odlična utakmica i pobjeda Liverpoola nad PSG-om, rekordni hat-trick Messija te povratnička pobjeda Intera, obilježile su prve utakmice Lige prvaka.


Derbi prvog kola apsolutno je bio dvoboj na Anfieldu, gdje su se sastala dva kandidata za naslov, a nakon dinamične i uzbudljive utakmice golijada je pripala prošlosezonskom finalistu koji je prve bodove ugrabio u sudačkoj nadoknadi. Imali su "redsi" 2:0, da bi se Parižani pred kraj susreta uspjeli vratiti nakon pogreške Salaha, no istom mu je mjerom uzvratio Mbappe koji je u nekoliko minuta prešao put od junaka do tragičara. Francuski je napadač zabio za 2:2, no potom je u sudačkoj nadoknadi pred svojim šesnaestercem izgubio loptu, nakon čega je Firmino zabio za konačnih 3:2 i veliko slavlje na Anfieldu.
- Nismo u ovom susretu naučili ništa novo što već ranije nismo znali. Protiv PSG-a ne možete igrati s 95 posto, samo ako igraš punim "gasom" možeš pobijediti. Bilo je sjajno, bili smo hrabri i pokazali veliko srce. Nevjerojatno i toliko zasluženo za Firmina koji dan prije utakmice nije mogao otvoriti oko, ali je na kraju ipak mogao zaigrati. I Sturridge je bio sjajan - izjavio je Klopp nakon pobjede u ogledu dva nekadašnja trenera Borussije (D). Francuski mediji razočarani su porazom svoga prvaka, no nisu još "udarili" po Tuchelu, nego ističu kako će trebati vremena da transformira momčad za europsku razinu. "Bit će to dugačak put", jedan je od natpisa u Francuskoj, a sam Tuchel smatra kako njegova momčad nije zaslužila poraz.
- Odigrali smo odlično prvo poluvrijeme i Liverpool nije zaslužio voditi s dva razlike. Poslije se nismo predali, iako smo u nastavku prelako gubili loptu. Ipak, nismo izgubili samopouzdanje. Na kraju je bilo teško, ali nismo zaslužili izgubiti.
U ovoj skupini veliki je kiks napravio Napoli koji je remizirao kod Crvene zvezde i tako si već na startu ugrozio izglede za prolazak. S druge strane, nekadašnji europski prvak u svom debiju u skupini Lige prvaka osvojio je prvi bod.
Hrvatska kolonija u Club Bruggeu imala je peh u ogledu s Borussijom (D), jer je uz bolju igru pogodak primila nakon što je Mitrović prilikom izbijanja lopte pogodio Pulišića te je ona u visokom luku prebacila Leticu. Američki je reprezentativac hrvatskih korijena tako na idealan način proslavio 20. rođendan i 100. nastup u "crno-žutom" dresu. Nakon šest i pol godina Inter je odigrao prvu utakmicu u Ligi prvaka te je obilježio preokretom za slavlje protiv Tottenhama. U istoj je skupini B Barcelona još jednom na pogon Messija riješila PSV, Argentinac je postigao rekordni osmi hat-trick u Ligi prvaka, jedan više od Ronalda koji još uvijek uvjerljivo vodi u poretku strijelaca (120-103).
- Liga prvaka uvijek je posebno natjecanje za nas, ali nećemo zbog toga zapostaviti prvenstvo i kup. Možemo biti i bolji, još uvijek nismo na 100 posto - izjavio je nakon pobjede Ivan Rakitić, koji je asistirao Messiju za drugi pogodak te potvrdio da je sjajnom Argentincu slobodni udarac na 20-ak metara veći zicer neko jedanaesterac.
- Često, kad dobijemo slobodni udarac, već pred suparničkim šesnaestercem počnemo razmišljati o proslavi pogotka.
Goran Roguljić
Hrvati u Ligi prvaka
Karlo Letica (Club Brugge) - branio cijeli susret

Matej Mitrović (Club Brugge) - odigrao svih 90 minuta

Ivan Rakitić (Barcelona) - asistirao za treći pogodak, igrao do 85. minute

Marcelo Brozović (Inter) - odigrao cijeli susret

Ivan Perišić (Inter) - igrao do 64. minute

Vedran Ćorluka (Lokomotiv Moskva) - odigrao cijeli susret
Rezultati
SKUPINA A: Monaco - Atletico Madrid 1:2 (Grandsir 18; Costa 31, Gimenez 45), Club Brugge - Borussia (D) 0:1 (Pulišić 85)

SKUPINA B: Barcelona - PSV 4:0 (Messi 32, 77, 87, Dembele 75), Inter - Tottenham 2:1 (Icardi 86, Vecino 90+2; Eriksen 53)

SKUPINA C: Liverpool - PSG 3:2 (Sturridge 30, Milner 36-11m, Firmino 90+2; Meunier 40, Mbappe 83), Crvena zvezda - Napoli 0:0

SKUPINA D: Schalke - Porto 1:1 (Embolo 64; Otavio 75-11m), Galatasaray - Lokomotiv Moskva 3:0 (Rodrigues 9, Derdiyok 67, Selcuk 90+4-11m)
Najčitanije iz rubrike