Regija
ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA

Povećanje cijena usluga u domovima za starije i nemoćne
Objavljeno 20. rujna, 2018.
VINKOVCI - Na početku 11. sjednice Županijske skupštine, a kako se na dnevnom redu nije našla točka vezana uz prijenos vlasništva nad osnovnim školama sa Županije na općine Borovo, Markušica i Negoslavci, nezadovoljni objašnjenjem župana Bože Galića da je resornom ministarstvu upućen dopis vezano uz taj postupak te se čeka očitovanje, sjednicu su napustili zastupnici SDSS-a.
Među točkama dnevnog reda našao se prijedlog odluka o davanju suglasnosti na odluke o prijedlogu povećanja cijena usluga u domovima za starije i nemoćne osobe.
- Na prijedlog upravnih vijeća domova za starije i nemoćne Vinkovci, Vukovar i Ilok na dnevnom redu našla se točka o korekciji cijena usluga u domovima. Razlog je zbog toga što je posljednje povećanje bilo u 2012. godine. U međuvremenu su cijene energenata otišle gore, kao i cijene prehrane, a s druge strane došlo je do povećanja rashoda za zaposlene. U domu za starije i nemoćne u Vinkovcima povećanje je od 1,75 do 17 posto, ovisno o kategorijama smještaja, u Vukovaru je povećanje deset posto, a u Iloku oko sedam posto. To stupa na snagu s 1. listopada 2018. godine s obzirom na to da je prijedlog prošao na Županijskoj skuštini - rekao je Mato Golubičić, v. d. pročelnika UO-a za socijalnu skrb.
O stanju u gospodarstvu Vukovarsko-srijemske županije za 2017. godinu govorila je Zrinka Čobanković, pročelnica UO-a za gospodarstvo i regionalni razvoj, te je istaknula kako su se nastavila pozitivna kretanja koja su počela 2015. godine.
- Ukupni prihodi poduzetnika rasli su u odnosu prema 2016. godini za 37 posto, s 12,9 milijardi kuna porasli su na 17, 8 milijardi kuna, ali proprcionallno prihodima rasli su i rashodi, no u konačnici ostvaren je pozitivan rezultat. Rastao je i broj poduzetnika koji zapošljavaju djelatnike te je tako broj porastao sa 16.000 na 17.712. Uz sve to rasla je i zaposlenost za nekih 5,8 posto te investicije 13,24 posto - rekla je Čobanković.
U nastavku prihvaćeni su izvješće o izvršenju županijskog proračuna za prvih šest mjeseci te drugi rebalans proračuna za 2018. godinu.
Obrazlažući rebalans proračuna, Sandra Adžaga, v. d. pročelnika Službe za poslove proračuna i javnih financija, istaknula je kako se drugim izmjenama i dopunama proračun povećava za 4,41 posto, odnosno s 812,6 na 848,6 milijuna kuna.M.Kokaj
Možda ste propustili...

U BELOMANASTIRSKOJ OŠ DR. FRANJE TUĐMANA ODRŽAN PROLJETNI SAJAM

Novac prikupljan u humanitarne svrhe

NAŠIČKO GRADSKO VIJEĆE JEDNOGLASNO

Poznati su dobitnici gradskih priznanja

SUFINANCIRALO MINISTARSTVO SPORTA

Otvoren je višenamjenski teren NK-a Suhopolje

Najčitanije iz rubrike