Regija
GRADSKO VIJEĆE POŽEGE

Prihodi od poreza veći su 65 posto
Objavljeno 20. rujna, 2018.
POŽEGA - Na prvoj sjednici Gradskog vijeća nakon ljetne stanke, na kojoj je obavljeno i lagano "pospremanje" određenog kadra te imenovanje novih članova od nadzornih odbora trgovačkih društava Tekija i Komunalca do odbora Gradskog vijeća, gradonačelnik Darko Puljašić podnio je izvješće o radu za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja, naglasivši da je zadovoljan komunikacijom s građanima, na čija se pitanja na internetskim stranicana "vrlo ažurno odgovara".
Zamjenik gradonačelnika Mario Pilon predstavio je polugodišnje izvješće o izvršenju proračuna, prema kojemu su ukupni prihodi i primici ostvareni u iznosu od 48,3 milijuna kuna, a ukupni rashodi i izdaci iznose 48,4 milijuna kuna.
- Iz navedenog proizlazi manjak od 53 tisuće kuna, što s prenesenim viškom iz prethodnih godina u ukupnom iznosu od 1,9 milijuna kuna čini za prvih šest mjeseci višak u gradskom proračunu u iznosu od 1,8 milijuna kuna - pojasnio je Pilon dodajući kako je na povećanje prihoda utjecala nova porezna politika Vlade RH, pa je, primjerice, povećanje prihoda od poreza čak 65 posto.
Jednoglasno je prihvaćen i prijedlog rješenja o imenovanju nove ravnateljice Gradskog muzeja Požega, diplomirane arheologinje Mirele Pavličić Hein, koja je izabrana na natječaju na kojemu je bilo pet kandidatkinja. Mirela Pavličić Hein, koja je i dosad bila zaposlenica Muzeja, uz svoju je prijavu priložila i prijedlog Programa rada muzeja, pa se svakako mogu očekivati neke novine u radu te ustanove.
Prihvaćena je i odluka o sklapanju sporazuma o partnerstvu između Općine Čapljina i Grada Požege, koja se već bazira na jednom projektu prekogranične suradnje, a ovim partnerstvom ti bi se projekti proširili.
Na vijećnička pitanja, od stanja na dogradnji OŠ Dobriše Cesarića i uporabne dozvole, problematike komunalnih pitanja i loših rješenja na prometnicama, do stanja u novom dječjem vrtiću itd., gradonačelnik Puljašić obećao je pisani odgovor. AGM Kruna
Jednoglasno je prihvaćen prijedlog o imenovanju nove ravnateljice Gradskog muzeja, Mirele Pavličić Hein
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike