Regija
RADE DOKUMENTACIJU

Brza cesta od Virovitice
pa sve do Terezina Polja
Objavljeno 19. rujna, 2018.
VIROVITICA - U dvorani za sastanke Virovitičko-podravske županije održan je radni sastanak domaćina, župana virovitičko-podravske županije Igora Androvića sa zamjenikom župana Bjelovarsko-bilogorske županije Nevenom Alićem, savjetnikom Uprave Hrvatskih cesta Svenom Jesenkovićem te Tomislavom Cvetkom, direktorom Sektora za planiranje Hrvatskih cesta. Glavna tema sastanka bila je gradnja brze ceste koja će u budućnosti spajati bjelovarsko područje s Viroviticom i dalje s Terezinim Poljem.
– Usuglašavali smo stavove oko određenih čvorišta koja su od velikog interesa i naše i Bjelovarsko-bilogorske županije. Uputit ćemo dopis Hrvatskim cestama s našim zaključcima. U tijeku je natječaj za izradu projektne dokumentacije, vrijedan 52 milijuna kuna. Ova cesta koja život znači Virovitičko-podravskoj, ali i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, bit će dugačka 60 kilometara, prostirući se od Bjelovara do Virovitice pa do Terezina Polja. Ponavljam, ovo je projekt koji nama život znači, jer on nudi razvoj gospodarstva, smanjene troškove poduzetnicima, bolju prometnu povezanost s ostatkom Hrvatske. Gradnjom ove prometnice privući će se poduzetnici i investitori, otvoriti nova radna mjesta, omogućit će se razvoj gospodarstva obiju županija - naglasio je župan Andrović. Da je ovaj projekt itekako važan i za Bjelovarsko-bilogorsku županiju potvrdio je zamjenik župana te županije Neven Alić.
– Ovaj projekt naš je najveći zajednički interes. Naime, naše dvije županije nemaju brze ceste ni autoceste, a ovim projektom dobivamo neusporedivo bolju prometnu povezanost negoli je to danas. Pronašli smo zajednički cilj, napravili bismo jedno čvorište u Velikoj Pisanici, koja bi se automatski povezivala s Pitomačom. Želja nam je da naši građani prvi put budu povezani ili brzom ili autocestom, i to što je prije moguće – zaključio je Alić.V.Grgurić
Možda ste propustili...

LIGA PROTIV RAKA POŽEGA PRIPREMILA NOVU DONACIJU

Turbani i marame za bolesnice

ULAGANJE OD 570.000 EURA

Nove prostorije za NK Šipovac

Najčitanije iz rubrike