Novosti
SDP BEZ OPAČIĆ, KLUBU NOVI POSLOVNIK

Bernardić: Račan se okreće u grobu
Objavljeno 19. rujna, 2018.
Dugogodišnja SDP-ova saborska zastupnica Milanka Opačić istupila je iz SDP-a jer je to, kaže, postala marginalna oporbena stranka. Nastavlja kao nezavisna i glasat će za svaki prijedlog dobar za građane, bez obzira na to od koga dolazio. O tome znači li to da će podržati Vladu, zasad ne želi govoriti. Kao povod za izlazak iz stranke na konferenciji za novinare navela je posljednji četverosatni sastanak u stranci, na kojemu je bilo jasno da ni jedna ni druga strana nemaju volje SDP izvući iz krize. "Danas smo samo privjesak manjim strankama i trčimo za njima, a moj utjecaj sveden je na minimum", rekla je Opačić, koja SDP-u želi da se što prije oporavi.
Predsjednik SDP-a Davor Bernardić objavio je odluku Predsjedništva SDP-a da do daljnjega Klub zastupnika SDP-a vodi Arsen Bauk, kao kompromisno rješenje. "Hoćete izbore - može, hoćete stranački referendum - može, hoćete ostavku - može, ali sve prema Statutu. Nemojte cmizdriti ni moljakati preko medija da dam ostavku jer to se tako ne radi. Račan se okreće u grobu kad vidi kako pojedinci i na koji način ruše stranku", rekao je Bernardić. On je, kaže, spreman na sve, ali sukladno sa Statutom.
Održana je i sjednica Kluba zastupnika SDP-a, na kojoj je promijenjen njegov poslovnik (koji će biti poslan na provjeru Statutarnoj komisiji), na način da se izričito kaže kako predsjednika Kluba i potpredsjednike biraju članovi iz svojih redova. Klub, koji će time imati veću autonomiju, više ne mogu sazvati samo predsjednik Kluba i predsjednik stranke nego i trećina njegovih članova. Za to je glasalo 20 članova Kluba, njegov potpredsjednik Predrag Matić bio je suzdržan, a Bernardić nije glasovao. Matić, koji je vodio sjednicu zbog Baukovih "privatnih obveza", novinare je zamolio da prenesu njegovu ispriku Opačić, prema kojoj je "bio jako grub i vruć", dodavši da mu je žao što odlazi. Na burnoj sjednici član Predsjedništva Domagoj Hajduković u žaru rasprave retorički je ponudio i ostavku, rekavši, "ako je Hajduković problem, onda Hajduković više neće biti taj problem", nakon kritika na račun Predsjedništva. I.Bošnjak/H
Možda ste propustili...