Novosti
ODVJETNIŠTVO PODIGNULO OPTUŽNICU

Dejan Lovren optužen
da je lagao na suđenju
Zoranu i Zdravku Mamiću
Objavljeno 19. rujna, 2018.

Protiv Dejana Lovrena (29), hrvatskog nogometnog reprezentativca i igrača Liverpoola, Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku podignulo je pred osječkim Županijskim sudom optužnicu zbog davanja lažnog iskaza. Odvjetništvo ga tereti da je lažno svjedočio 1. rujna prošla godine, tijekom rasprave u sudskom postupku braći Zdravku i Zoranu Mamiću, bivšem Dinamovu direktoru Damiru Vrbanoviću i porezniku Milanu Pernaru, optuženima za izvlačenje najmanje 116 milijuna kuna iz Dinama.


Odvjetništvo optužnicom tereti Dejana Lovrena da je, iako ga je raspravni sudac upozorio da je dužan iznositi istinu i da je davanje lažnog iskaza kazneno djelo, svjesno neistinito iskazao kako je aneks ugovora o profesionalnom igranju, na kojemu je kao dan zaključenja naveden datum 9. siječnja 2007., a kojim se regulira podjela transferne odštete između njega kao igrača i matičnog kluba u omjeru 50:50 posto, potpisao nedugo nakon potpisivanja svog ugovora o profesionalnom igranju s matičnim klubom od 1. siječnja 2007., iako je znao da to ne odgovara istini, jer navedeni aneks ugovora on tada nije potpisao. Kad su mu na raspravi predočeni dopisi upućeni matičnom klubu s datumima 1. veljače 2010., 29. ožujka 2010. i 7. rujna 2010. u kojima se u njegovo ime traži isplata 50 posto transferne odštete i koji sadrže potpis s njegovim imenom, smatraju tužitelji, Lovren je neistinito iskazao kako je on te dopise vlastoručno potpisao. Iznoseći način na koji mu je isplaćen novčani iznos od podjele transferne odštete, optužnicom ga se tereti da je neistinito iskazao kako je tih dana bio u Hrvatskoj i kako je osobno u tu namjenu otvorio poseban račun u banci u Zagrebu, te da je istog dana kada mu je novac sjeo na račun on osobno proslijedio taj novac na bankovni račun treće osobe, iako je bio svjestan da to nije istina i da je u to vrijeme bio u Francuskoj. Kako doznajemo, Lovren je na ispitivanju u osječkom odvjetništvu rekao da se ne smatra krivim.
I protiv Luke Modrića osječko Županijsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu zbog davanja lažnog iskaza još početkom ožujka ove godine. Njegove odvjetnice zatražile su da se predmet prebaci na Općinski sud u Zagrebu, što je Vrhovni sud i odobrio. Pretpostavlja se da će isto zatražiti i odvjetnik Dejana Lovrena.
Zbog lažnog svjedočenja u istom sudskom postupku podignuta je i optužnica protiv Modrićeve punice Vesne Juraić. Ona je bila računovotkinja i Dinama i Luke Modrića. Uskok je tvrdio da je aneks ugovora prema kojemu je Luka Modrić trebao dobiti 50 posto iznosa od transfera antidatiran. Samo dan prije nego što je osječki ŽDO objavio da je podignuta optužnica protiv Luke Modrića, osječko Općinsko državno odvjetništvo objavilo je da je pokrenulo istragu protiv Tajane Pernar, bivše supruge Milana Pernara, te protiv njezina oca i odgovorne osobe tvrtke iz Vodica zbog krivotvorenja dokumentacije. Dokumentaciju je Tajana Pernar dala izraditi da bi smanjila nerazmjer između prihoda i rashoda bivšeg supruga.S.Lacić
Policija obrađuje HNS
Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu naložilo je zagrebačkoj policiji provođenje izvida u Hrvatskom nogometnom savezu zbog preprodaje karata za Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji. Zbog odredbi prema kojima su izvidi tajni, policija nije mogla više reći o tom slučaju. Izvide je zbog preprodaje ulaznica pokrenulo i Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu, no njima je obuhvaćen HRT-ov sportski komentator Drago Ćosić. Prošli četvrtak odvjetnik Drage Ćosića potvrdio je i da je taj HRT-ov sportski komentator dobio otkaz.H
Možda ste propustili...

POSAO ZA OSJEČKE KOMUNALNE REDARE

Kazne za izborne plakate na javnim površinama

VLADA ODREDILA NAJVIŠE MALOPRODAJNE CIJENE GORIVA

Benzin skuplji dva centa