Sport
LIGA PRVAKA

Real kreće u obranu naslova
Objavljeno 19. rujna, 2018.
Utakmicama u skupinama E - H večeras će se kompletirati 1. kolo Lige prvaka. Branitelj naslova Real Madrid u pohod na novi, 14. trofej najbolje europske momčadi kreće na svom Santiago Bernabeuu protiv prošlosezonskog polufinalista Rome. Nakon devet godina neće više u napadu imati najefikasnijeg strijelca tog natjecanja, Cristiana Ronalda, koji će nove rekorde sada tražiti s Juventusom. Izostanak njegovih golova neće biti lako nadoknaditi, no kapetan "kraljevskog" kluba Sergio Ramos vjeruje kako u sastavu i dalje ima dovoljno vrhunskih igrača zbog kojih će odlazak Portugalca biti lakše preboljeti.
- On je legenda i rekorder kluba, ali to je sada prošlost. Ostavio je veliku prazninu, no popunit će je ostali igrači, koji i dalje imaju veliku glad za uspjehom. Svima su nam jako dragi vrhunski igrači poput Cristiana, ali kada odu, moramo se okrenuti budućnosti. Želim mu sve najbolje, osim ako nam se putevi budu sastali - rekao je Ramos, najavivši i kako on i suigrači nisu izgubili glad za trofejima unatoč trostrukom uzastopnom naslovu te ukupno četiri u posljednjih pet sezona.
- Ovo je istodobno osjećaj ponosa i odgovornosti, braniti naslov koji smo osvajali posljednje tri sezone. Osvojiti tri puta Ligu prvaka u nizu nikako nije bila slučajnost i moramo zadržati glad i želju ostati najbolja europska momčad.
Real i Roma odigrali su do sada deset utakmica, šest je pripalo Madriđanima, koji su bili uspješniji i u posljednjem međusobnom sučeljavanju, u osmini finala 2016., kada je bilo dva puta 2:0. Iako Rimljani nisu sjajno krenuli u domaćem prvenstvu (jedna pobjeda u četiri kola), trener Di Francesco vjeruje da mogu stvoriti probleme Realu, za koji smatra kako nije ništa slabiji s odlaskom Ronalda.
- I dalje su vrlo jaki, što pokazuju i na startu ove sezone. Bolji su u posjedu, čine manje pogrešaka, a imaju vrlo dobre igrače, koji su osnova španjolske reprezentacije.
Zahtjevno gostovanje je pred Juventusom, koji igra u Valenciji, no uz vrlo dobar ulazak u sezonu Marija Mandžukića dodatan argument za optimizam kod talijanskog prvaka je i činjenica da je Ronaldo prošlog vikenda konačno zabio prve pogotke u novom dresu. U istoj skupini gostuje i Manchester United kod Young Boysa, a Niko Kovač u debitantskom će vođenju u Ligi prvaka s Bayernom u goste Benfici. G. Roguljić
Današnji parovi
SKUPINA E: Ajax - AEK, Benfica - Bayern

SKUPINA F: Šahtar - Hoffenheim, Manchester City - Lyon

SKUPINA G: Viktoria Plzen - CSKA Moskva, Real Madrid - Roma

SKUPINA H: Valencia - Juventus, Young Boys - Manchester United
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini