Sport
ŠESNAESTINA FINALA KUPA HRVATSKE

U Bočkajevoj Krapini Osječani će nastupiti s novom momčadi
Objavljeno 19. rujna, 2018.

Nogometaši Osijeka se nakon derbija na Rujevici nisu vratili kući nego su produžili boravak na Kvarneru s kojeg su jučer krenuli prema Krapini gdje ih danas očekuje utakmica 1/16 finala hrvatskog Kupa protiv domaćeg trećeligaša Zagoreca.


Nakon dobrog nastupa protiv Rijeke od bijelo-plavih se, naravno, očekuje potvrda dobre forme i u toj utakmici. Trener Zoran Zekić promijenit će gotovo cijelu momčad u odnosu na derbi s Riječanima, što je posve i očekivano jer bijelo-plave već u subotu čeka zahtjevni prvenstveni ispit protiv Gorice u Gradskom vrtu. Od standardnih prvotimaca susret će najvjerojatnije započeti samo Erik Janža i Mirko Marić, a bude li se rezultatski sve razvijalo prema planu očekuje se kako ni njih dvojica neće na terenu ostati svih 90 minuta. Osijek je veliki favorit, u Krapini se sprema nogometna fešta, tim više što je Osijekov bombarder Petar Bočkaj iz tog kraja, pa taj podatak utakmici daje dodatnu draž. Ima Pero veliku želju za nastupom, ali s obzirom na lakšu ozljedu koju je zadobio u Rijeci pitanje je hoće li mu trener Zekić ispuniti želju.
- Napravit ćemo dosta promjena u momčadi, ali to ne znači da taj susret shvaćam olako. Bit će to prilika igračima iz drugog plana za nametanje. Očekujem od njih profesionalan pristup. Drugoplasirani smo na tablici i moramo se na taj način i postaviti u tom susretu od prve minute. Ne smijemo si dopustiti luksuz da zbog labavog pristupa dođemo u bilo kakve probleme ili strahovanja oko konačnog ishoda. Na kraju, svi koji će zaigrati tu utakmicu trebaju shvatiti kao mogućnost nametanja za udarnu momčad. Ako se postavimo na taj način, domaćin će nam teško moći parirati - smatra Zoran Zekić, trener nogometaša Osijeka. Bit će to prilika da prvi put u službenoj utakmici na djelu vidimo krilnog napadača Timu Stavitskog, koji je stigao na posudbu posljednjeg dana ljetnog prijelaznog roka, a debitirat će i mladi stoper Boško Šutalo. Nakon dužeg vremena priliku će dobiti i Marko Pervan, a moći ćemo bolje upoznati i Marijana Ćavara kojemu je Zekić već dao prve minute u bijelo-plavom dresu uvevši ga u završnici derbija na Rujevici. Otkako je Zekić na klupi, Osijek u utakmicama tog tipa nikada nije imao problema. Redovito je lako prolazio nižerazredne suparnike na startu natjecanja u hrvatskom Kupu u kojem su ambicije osječkog prvoligaša uvijek visoke. Treba očekivati kako će se slična priča ponoviti i danas u Krapini jer je Zekić uvijek našao načina kako momčad održati motiviranom i ozbiljnom protiv takvih suparnika, pa je upravo zbog toga Osijek redovito bez ikakvih problema izlazio na kraj sa suparnicima tog tipa.
Susret se igra na igralištu ŠRC-a Krapina s početkom u 15.30 uz izravni TV prijenos na HNTV-u.
Vjerojatni sastav: Santini, Šorša, Radeljić, Šutalo, Janža, Ćavar, Kamenar, Pervan, Stavitsky, Lopa, Marić. D.Keler
Možda ste propustili...

PAKET24 PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Vinkovčani ipak nisu pomogli NEXE-u

Najčitanije iz rubrike