Sport
SEHA GAZPROM LIGA

Vujović je mamac za publiku, ali tjera Našičane na oprez
Objavljeno 18. rujna, 2018.
Susret NEXE-a i niškog Železničara počinje u 19 sati u Našicama

Rukometaši NEXE-a odlično su ove sezone startali u SEHA Gazprom ligi. Nakon pobjede u hrvatskom derbiju nad PPD-om Zagreb pobjednički niz nastavili su u gostima u Ljubuškom kod Izviđača i u Skopju kod Metalurga, tako da su trenutno s tri pobjede na vrhu zajedno s Vardarom i Meškovim.


Bio je to ulaz iz snova za Našičane. Niz naravno žele nastaviti i večeras kada im u goste u dvoranu OŠ kralja Tomislava stiže niški Železničar, debitant u SEHA društvu, koji je dijametralno suprotno krenuo u natjecanje. Nišlije trenutno imaju tri poraza. Istina, sastali su se u uvodnim kolima s Vardarom u Skopju (35:20 za Vardar) i Meškovim u Nišu (30:32 za Bjeloruse), a u prvom kolu su kod kuće poraženi od Vojvodine (20:27). No, unatoč tome, trener NEXE-a Hrvoje Horvat apelira kod svojih igrača na oprez. Svjestan je kako NEXE još uvijek ne može dobivati utakmice na rutinu, nego u svakoj utakmici moraju biti maksimalni.
- Veseli nas pogled na tablicu, no igramo novu utakmicu za nova tri boda koja mi želimo na kontu. Ekipa iz Niša promijenila je roster. Pokušavaju napraviti nekakav reset i započeti potpuno novu priču u Našicama. Moramo biti spremni na sve, agresivnost suparnika, visok tempo. Oni su sigurno više očekivali od starta, tako da ćemo protiv sebe imati "ranjenu zvijer" protiv koje je teško igrati - rekao je Hrvoje Horvat, trener NEXE-a.
Železničar i NEXE prvi će se put susresti u SEHA Gazprom ligi, no neka lica, a vjerujemo i stil igre Našičanima su itekako poznati. Na klupi Železničara od ove sezone sjedi Veselin Vujović. Prošle je sezone vodio Koper, protiv kojeg je NEXE igrao u skupini EHF kupa (u Našicama je zaradio isključenje, nap. a.), a u SEHA ligi u Našice je dolazio kao trener Vardara, a potom i PPD-a Zagreb.
- Vujović je sigurno mamac za publiku, koja vjerujem da će doći u velikom broju ne samo zbog Vujovića nego zbog naših igara koje pružamo u posljednje vrijeme. Znamo dobro kako igraju njegove momčadi. Međutim mi se koncentriramo na sebe. Gledamo da i mi pružimo svoj maksimum. Imamo dobar roster, imamo jako dobru atmosferu, ali ne smijemo se uljuljati. Moramo biti 300 posto tko god igrao protiv nas. I sada predviđam da utakmica neće biti nimalo lagana. Očekujem da će to biti rat svih 60 minuta, trebat će proliti puno znoja i truda da bi se stiglo do željenih bodova - rekao je trener NEXE-a, kojem su svi igrači na raspolaganju. Naravno, iznimka je i dalje Marin Jelinić, koji je na rehabilitaciji i još se na njega ne može računati.
Utakmica NEXE - Železničar igra se večeras u školsko-sportskoj dvorani Kralja Tomislava u 19 sati, uz izravan prijenos na Arena sport 1.
Krešimir Lacković
U EUROPI ISPALI OD LUKSEMBURŽANA
Za razliku od NEXE-a, koji će se u europsko natjecanje uključiti tek u trećem kolu, niški je Železničar osim nastupa u SEHA-Gazprom ligi imao i obveza u EHF kupu. I već završio nastup u tom europskom natjecanju. Nišlije su poraz doživjeli od luksemburške momčadi Handball Kaerjeng. U prvom susretu kod kuće Železničar je slavio s 30:27, a u uzvratu poražen s čak 32:26, pa je poraz od luksemburškog kluba sigurno doživljeno kao veće razočaranje negoli bilo koji poraz na startu SEHA-Gazprom lige. Luksemburžani u svojim redovima imaju nekolicinu internacionalaca, ali svakako to je veliki kiks srbijanskog viceprvaka, koji očito, kako to kaže trener NEXE-a, Hrvoje Horvat, mora napraviti "reset". Neke su stvari već poduzeli. Posljednji koji im je stigao kao pojačanje je Nemanja Živković, ljevoruki igrač koji je protekle sezone bio kapetan beogradskog Partizana, prošle sezone trećeplasirane srbijanske momčadi u prvenstvu.
Možda ste propustili...

HRVATSKA FUTSAL REPREZENTACIJA IGRA ZA ODLAZAK NA SP

Idemo se plasirati u Uzbekistan!

PRVA POLUFINALNA UTAKMICA DOIGRAVANJA ZA PRVAKA

Brokeri napravili prvi korak prema finalnoj seriji

Najčitanije iz rubrike