Sport
PRVA HRL RUKOMETAŠICA

Ekipa Osijeka priželjkuje bar bod u Sesvetama
Objavljeno 19. rujna, 2018.
Mislim da je Sesvete Agroproteinka ekipa s kojom se možemo nositi, kaže trenerica Crnov

Rukometašice Osijeka danas u 18.30 u Sesvetama igraju susret 2. kola Prve HRL s domaćom Sesvete Agroproteinkom.


U njega ekipa Jelene Crnov ulazi nakon premijernog poraza u Zrinjevcu od Podravke Vegete, a Sesvećanke su na startu prvenstva uzele prve bodove, dobivši, također na svom parketu, Zamet sa 31:24. Jasno je bilo i prije početka sezone kako Osječanke neće priliku za bodove tražiti protiv aktualnih prvakinja, koje su kvalitetom daleko iznad ne samo osječke ekipe nego i većine naših prvoligaških klubova. Stoga tih "minus 14", koliko god bolno izgledalo, ipak nije mjerilo prema kojem se trebaju ocjenjivati mogućnosti povratnica u prvoligaški rang. Šteta je samo što su unatoč pripremi Osječanke ipak podlegle tremi igranja protiv kluba koji će ponovno zaigrati u Ligi prvakinja, o čemu svjedoči i podatak da su prvi pogodak postigle tek u 14. minuti, do kada su Koprivničanke već devet puta tresle domaću mrežu. To je kao najveći žal istaknula i sama Crnov, nadajući se kako će taj dvoboj ipak vrlo dobro poslužiti njezinim igračicama za daljnje izazove.
- Imamo puno stvari koje ćemo naučiti iz tog susreta i na kojima trebamo raditi. Primjerice, dva treća u obrani nam nisu funkcionirala, za razliku, recimo, od posljednje provjere protiv Vrbasa, kada smo to jako dobro odradile. No ovo je bio i puno jači suparnik, zahtjevniji tempo, pa je i to razlog zašto nismo mogle u pravovremeni izlazak. Međutim, vidjela sam želju u djevojaka i to mi je za sada bitno, a vjerujem kako ćemo iz ovoga izvući veliku pouku.
Jedna od stvari za koje se trenerica ŽRK Osijek nada da se više neće ponoviti definitivno je blokada na startu. Taj preveliki respekt prema suparnicama danas bi trebalo izbjeći, ako se želi imati ikakve izglede za izbjegavanje novog poraza. Iako se do bod(ova) u gostima posljednjih godina redovito vrlo teško, pa i rijetko, dolazilo, Crnov vjeruje kako njezine igračice već na prvom ovosezonskom gostovanju nisu bez izgleda. Naravno, pod uvjetom da prikažu svoje najbolje izdanje.
- Iskreno se nadam kako je već gostovanje u Sesvetama prilika pokazati što možemo. Nama je definitivno cilj uzeti bar bod, mislim da je to ekipa s kojom se realno možemo nositi. Bit će teško, igramo na gostujućem terenu i vidjet ćemo koliko će biti prilika za rotacije, s obzirom na to da su na startu sve dobile priliku, bar pet minuta. Sada je ipak na ovih prvih šest-sedam igračica da odrade maksimalno i u tom slučaju nismo bez izgleda. I remi bi bio razlog za zadovoljstvo - poručila je Crnov.
Nakon današnjeg susreta slijedi reprezentativna stanka, a prvenstvo se potom nastavlja 6. listopada, kada će u Zrinjevac stići Zamet.
Goran Roguljić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike