Regija
SPORTSKI RIBOLOV - TROFEJ ŠOKADIJE

Ante Klanac imao najbolji ulov
Objavljeno 18. rujna, 2018.
VINKOVCI - Na rijeci Bosutu u Vinkovcima održan je 53. Trofej Šokadije, natjecanje u sportskom ribolovu u organizaciji Športskog ribolovnog društva ‘‘Priroda‘‘ Vinkovci koji svake godine okupi veliki broj natjecatelja. Tako je bilo i ove godine. Na ovom tradicionalnom ribolovnom natjecanju po lijepom i sunčanom vremenu, koje je pogodovalo ribičima te je bio dobar ulov, nastupilo je 19 udruga i društava s područja Vukovarsko-srijemske županije.
U sektoru A prvo mjesto osvojio je Ante Klanac (ŠRD ‘‘Sava‘‘ Županja), drugi je bio Dejan Selak (ŠRU ‘‘Ribič‘‘ Vukovar), a treće mjesto osvojio je Stjepan Batarilović (ŠRU ‘‘Virovi‘‘ Bošnjaci). U sektoru B prvo mjesto osvojio je Ivan Cenić (ŠRD ‘‘Priroda‘‘ Vinkovci), drugo mjesto osvojio je Kristijan Dubravac (ŠRD ‘‘Sava‘‘ Županja), treći je bio Nedjeljko Čepo (ŠRD ‘‘Virovi‘‘ Otok). Na kraju u sektoru C prvo mjesto osvojio je Božo Jurić (ŠRD ‘‘Jezera Banja‘‘, Vinkovci), drugi je bio Miroslav Briks (‘‘Dra Šport‘‘, Vukovar), a treće mjesto osvojio je Dalibor Culek (ŠRD ‘‘Mladost‘‘ Cerić).
Ukupni pobjednik ovogodišnjeg Trofeja Šokadije je Ante Klanac iz Športskog ribolovnog društva ‘‘Sava‘‘ Županja s ulovom od 5265 grama, drugi je bio Ivan Cenić iz ŠRD-a ‘‘Priroda‘‘ Vinkovci s ulovom od 5035 grama, a treće je mjesto osvojio Božo Jurić iz ŠRD-a ‘‘Jezera Banja‘‘ Vinkovci, s ulovom od 4930 grama.
- Od prvih Vinkovačkih jeseni ŠRD ‘‘Priroda‘‘ Vinkovci domaćin je natjecanja sportskih ribolovaca pod nazivom Trofej Šokadije. Svake godine bude puno natjecatelja, što nam je posebno drago, kao i to što iz godine u godinu uvijek ima novih natjecatelja. Mi kao domaćini uvijek se potrudimo da sve prođe u fer i korektnom natjecanju, kao što je bilo i ove godine. Želio bih zahvaliti svima koji su došli i ove godine na naš Trofej Šokadije sa željom da se i dogodine okupimo na 54. Trofeju Šokadije u još većem broju i da nas posluži vrijeme kao i ove godine - rekao je Josip Petrinović, predsjednik Športskog ribolovnog društva ‘‘Priroda‘‘ Vinkovci.
Pobjednik natjecanja Ante Klanac dobio je sliku s motivom Bosuta, akademskog slikara Siniše Simona, te sat, a ostali su dobili prigodne nagrade i statue ribiča. M.Kokaj
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana