Sport
PPD ZAGREB - MOL PICK SZEGED

Šego: Veselim se što ćemo uskoro opet doći u Osijek
Objavljeno 18. rujna, 2018.
PPD Zagreb predstavio se u mnogo boljem izdanju negoli tijekom svojeg posljednjeg gostovanja u Slavoniji

Bio je Lino Červar ljutit nakon susreta u Osijeku, na Zagrebovu startu u Ligi prvaka. Ne toliko zbog poraza, jer svojim dečkima doista nije imao što zamjeriti.


Njegova ljutnja bila je prema vodstvu MOL Pick Szegeda. Čekali smo dugo da španjolski stručnjak na klupi Mađara Juan Carlos Pastor stigne na službenu press konferenciju.
- Što oni sad glume zvijezde? Jedva su nas pobijedili i sada ovakvo ponašanje - govorio je ljutito Červar i onda sam, ne čekajući španjolskog kolegu, hrvatskim novinarima dao svoje viđenje utakmice.
- Nismo zaslužili poraz. Žao mi je. Ne zbog mene, jer ja ne moram ‘vijati‘ nekakvu karijeru. Žao mi je zbog dečki i zbog publike. Nije nam trud nagrađen. Ekipa koja želi na Final Four danas je nadigrana. Unatoč tome što smo na početku imali dosta tehničkih pogrešaka, zbog kojih smo do odmora otišli samo na tri razlike, a ne na pet-šest, i što smo u drugom dijelu popustili u obrani. Igrali smo dobro, ali tako je ispalo - rekao je Červar.
"Zagrebaši" su se predstavili u puno boljem svjetlu negoli prije nešto više od dva tjedna prigodom posljednjeg dolaska u Slavoniju, kada su izgubili od NEXE-a. Mnogo bolja igra ponajprije u obrani, premda im je hendikep u tom segmentu igre bilo isključenje Tina Kontreca, važnog igrača i u igri sa sedmim igračem, što je Lino i protiv Mađara prakticirao. Držali su do posljednje sekunde u neizvjesnosti sastav nakrcan sjajnim internacionalcima. Na kraju, po sistemu "tko će kome", bivši "zagrebaš" danas na vratima MOL Pick Szegeda Marin Šego obranio je šut Ravniću s lijevog krila i sačuvao svojoj momčadi minimalnu prednost. Dojam je kako Zagrebovo krilo i nije bilo baš u idealnoj poziciji. No i Šego je priznao da je utakmica lako mogla otići na Zagrebovu stranu.
- Očekivali smo ovakav Zagreb, mlad, čvrst, brz... Odigrali su odličnu utakmicu. Mogli su i pobijediti, ali mi smo ‘stisli‘, odigrali dobar rukomet i uz malo sreće pobijedili. Mi sigurno možemo i moramo puno bolje. Zapravo, ovo nam je bio prvi pravi ispit ove godine jer susreti u mađarskom prvenstvu nisu nikakvo mjerilo. Vidi se kako se još uigravamo - rekao je Marin Šego, kojem, zanimljivo, Juan Carlos Pastor na vratima daje prednost pred Mirkom Alilovićem, koji je ove godine iz Veszprema pristupio najvećem mađarskom rivalu.
Šegi je ovaj susret bila najbolja preporuka Lini Červaru za poziv u reprezentaciju Hrvatske, kao uostalom i Alenu Blaževiću, "ministru" Pick Szegedove obrane. Naši će rukometaši krajem listopada ponovno u Osijek.
- Čuo sam da ćemo ponovno igrati u Osijeku i doista se veselim tomu. Tu smo često bili s reprezentacijom i uvijek je bila lijepa atmosfera, kao uostalom i sada. Osječani i Slavonci su super - rekao je Šego ili "Sego", kako mu skandiraju navijači MOL Pick Szegeda.
Stiglo ih je u Osijek 400-tinjak. Većinom sredovječnih, svi u klupskim dresovima. Oni su upravo razlog zbog čega Osijek mora i dalje privlačiti velike sportske događaje kakva je sigurno rukometna Liga prvaka, u kojoj je silom prilika Gradski vrt na jedan dan bio domaći teren PPD-u Zagreb. I to pravi domaći teren. Unatoč brojnim Mađarima. U Osijeku je tako u nedjelju bilo 400-tinjak Mađara, dva dana ranije 100-tinjak Litavaca. Osim što su došli navijati za svoje, u Osijeku sigurni smo nisu žeđali i gladovali. Uz sportske razloge, to je sigurno razlog više zbog čega se veselimo svakom velikom sportskom događaju u slavonskoj metropoli.
Krešimir Lacković
Možda ste propustili...

HRGOVIĆ SE PRIPREMA ZA 1. LIPNJA

Meč će trajati nekoliko rundi

Najčitanije iz rubrike