Sport
TREĆA HNL "ISTOK"

Cibalia sama na vrhu
Objavljeno 17. rujna, 2018.
Nakon odigranog četvrtog kola na čelu ljestvice je Cibalia s deset bodova i bez izgubljene utakmice. Ovaj pomak na ljestvici i njihov skok na vrh gdje su usamljeni omogućila su nova tri boda koje je Cibalia osvojila na gostovanju u derbiju kola protiv do tada prvoplasiranog Belišća. Utakmica je odigrana onako kako i priliči derbiju, s dosta prilika za pogodak, ali i dosta taktičkog nadmudrivanja dvojice trenera koji su donedavno surađivali u Cibaliji. Na kraju je učenik bio bolji od učitelja. Tomić je Rupniku uzeo sva tri boda. Ovom pobjedom Cibalia je pokazala kako se iz kola u kolo diže i da će očito, ako ovako nastave, biti glavni pretendent za prvo mjesto. Najveću konkurenciju vjerojatno će imati u brodskoj Marsoniji. Špeharova momčad u Ivankovu je osvojila jedan bod, premda su imali u džepu sva tri, nakon što su imali vodstvo od 2:0. Ipak, na kraju Brođani itekako moraju biti zadovoljni osvojenim bodom, jer je domaćin pod vodstvom trenera Josipa Raić-Sudara imao nekoliko prilika da dođu do potpunog preokreta i osvoje sva tri boda. Rezultat iz Ivankova iskoristili su Čepinčani i Jurjevčani, oba su sastava osvojila po tri boda i preskočila Marsoniju na ljestvici. Momčad Zrinskog iz Jurjevca još jednom je pokazala kako će u ovoj sezoni mnogima pomrsiti račune i da će biti tvrd orah za svaku momčad lige. Ponovno je u redovima Zrinskog briljirao Brazilac Dos Santos s dva pogotka i trenutačno dijeli drugo mjesto na ljestvici strijelaca s četiri pogotka. Momčad Čepina je u Borovu naselju na teškom terenu osvojila sva tri boda nakon što su postigli tri pogotka (jedan u vlastitu mrežu, nap. a.), a rezultat je završio 2:1. Štoviše, Vukovarci su poveli kada je Grgić zatresao vlastitu mrežu, međutim, gosti iz Čepina su se brzo pribrali i već nakon pet minuta izjednačili, a pola sata kasnije i novim pogotkom ostvarili vrijednu pobjedu.
Još jedan novak u ligi u ovome je kolu načinio svojevrsno iznenađenje. Nogometaši Sloge iz Nove Gradiške na gostovanju u Pleternici s minimalnim ishodom svladali su Slaviju, momčad koja je u ovu sezonu ušla s dosta promjenjivim ritmom igara. Drugu prvenstvenu pobjedu ostvario je još jedan novi trećeligaš - Vihor iz Jelisavaca, i to protiv Koprivnice koja je očito u velikoj krizi, jer je trenutačno na posljednjem mjestu. Jedina momčad koja u dosadašnja četiri kola nije ostvarila pobjedu je Slavonija iz Požege, ali je očito da se polako budi, jer su u Oriovcu od zaostatka od dva pogotka za domaćinom uspjeli izjednačiti rezultat i osvojiti treći bod ove sezone, tako postavši svojevrsni "majstori remija". S druge strane momčad Oriolika nije uspjela ostvariti pobjedu, jer su kod rezultata 2:2 u 68. minuti imali kazneni udarac. ali ga nisu uspjeli pretvoriti u pogodak pa na kraju mogu žaliti za propuštenim. A. Grgić
Rezultati 4. kola: Oriolik - Slavonija 2:2, Vihor - Koprivnica 1:0, Bedem - Marsonia 2:2, Zrinski - Đakovo-Croatia 2:1, Mladost - Bjelovar 2:1, Vukovar 1991 - Čepin 1:2, Belišće - Cibalia 1:3, Slavija - Sloga NG 0:1.
STRIJELCI:
6 pogodaka: Gudelj (Marsonia).

4 pogotka: Dogan (Cibalia), Dos Santos (Zrinski), Kerić (Cibalia), Ratković (Belišće).

3 pogotka: Agatić (Čepin), Borko (Bedem), Bundavica (Marsonia), Pavlović (Vihor),

2 pogotka: Bungić (Sloga NG), Damjanović (Đakovo Croatia), Grgačević (Đakovo Croatia), Kuburić (Čepin), Lacković (Belišće), Majstorić (Oriolik), Majstorović (Slavonija), Sivrić (Marsonia), Vuksanović (Bedem), Žuljević (Slavonija).

1 pogodak: Grgić (Čepin), Abramović (Slavija), Ančurovski V. (Slavija), Ančurovski H. (Slavija), Bungić (Sloga NG), Đerek (Marsonia), Fehir (Zrinski), Janžek (Vihor), Jurević (Oriolik), Jurić (Oriolik), Karačić (Slavonija), Koledić (Bedem), Kosanović (Mladost), Kovačić (Koprivnica), Krstanović (Čepin), Kuprešak (Bjelovar), Marinčić (Vukovar 1991), Martinović (Slavija), Menegoni (Sloga NG), Mihić (Sloga NG), Mišić (Marsonia), Muniz (Bjelovar), Peharda (Slavonija), Plum (Vukovar 1991), Radovanović (Belišće), Salapić (Belišće), Stranatić (Vihor), Sučić (Mladost), Tatalović (Belišće), Tominac (Bjelovar), Torčić (Vihor), Tucaković (Koprivnica), Vlaović (Sloga NG), Vrbanić (Mladost), Vrkić (Koprivnica), Ždinjak (Cibalia)

1 autogol: Grgić (Čepin), Srbljinović (Koprivnica).
Možda ste propustili...

MELEM NA RANE BILA BI DOMAĆA POBJEDA PROTIV HAŠK SOKOLA

Baranjcima hitno treba pobjeda

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini