Regija
UPOZNAVANJE OSNOVA DREVNE VJEŠTINE

U Strossmayerovu su parku vježbali jogu
Objavljeno 18. rujna, 2018.
ĐAKOVO - Joga u Strossmayerovu parku neuobičajen je prizor za Đakovo, pa ne čudi što su brojni šetači i slučajni prolaznici ove nedjelje sa znatiželjom promatrali skupinu na prostirkama pitajući se što se to događa. Naime, Arla - udruga za promicanje urbane kulture, organizirala je radionicu joge koja se održala tijekom poslijepodneva u ugodnom i opuštajućem ambijentu parka, a i ovaj se put pokazalo da su žene hrabrije u probijanju leda jer se grupi Đakovčanki pridružio samo jedan predstavnik muškog dijela populacije. Radionicu upoznavanja s osnovama ove drevne vještine vodio je, pomalo osebujan, Shir, koji za sebe kaže da se ne voli ni po kojoj osnovi izjašnjavati, a samo mu izraelska putovnica određuje nacionalnost, kojemu ovo nije prvi put da boravi u ovome kraju. Živi u Njemačkoj, a njegova je supruga Mariela podrijetlom iz Forkuševaca, sela nedaleko od Đakova, pa je zahvaljujući toj okolnosti i u srcu Slavonije održano, bar za kratko vrijeme, učenje joge u prirodnom ambijentu. Ovo je drugi put da ovdje podučava, a prije dvije godine u osnove ove vještine uputio je 15-ak Đakovčana, za koje kaže da su ljubazni ljudi.
- Joga je dobra za puno stvari, za zdravlje kao i za stanje uma. Postoje razne vrste, a bez obzira na to o kojoj se radi, preporučio bih je svima, jer njome samo možete poboljšati tijelo i um - rekao je Shir, koji se vježbom bavi osam godina. Iako ne govori hrvatski, sporazumijevali su se na engleskom jeziku, problema u komunikaciji i razumijevanju nije bilo.
Nakon upoznavanja i kratkog razgovora o ovoj vještini, zauzete su pozicije i počelo je opuštanje uz vježbe disanja, jer jedan od najvažnijih dijelova joge za početnike su dobre tehnike disanja, u čemu ih nisu omeli ni prolaznici koji su ih sa zanimanjem promatrali.M.A.
Možda ste propustili...

PRIGODOM OBILJEŽAVANJA DANA OPĆINE BIZOVAC

U OŠ radionica “Igranje poezije”

CRVENI KRIŽ: MEĐUŽUPANIJSKO NATJECANJE

OŠ Bilje i Medicinska škola Osijek pobijedili

Najčitanije iz rubrike