Osijek
OPASNA IGRA TINEJDŽERA NA KROVU DVORANE JUG 2

Zbog penjanja na krov čak su skraćene i ljestve!
Objavljeno 18. rujna, 2018.
Iz Športskih objekata apeliraju na roditelje da upozore djecu na moguće opasnosti

Na stranicama crne kronike nerijetko možemo pročitati da je netko pao s krova, odnosno s visine nekog od objekata gdje penjanje ondje nije izrijekom zabranjeno, ali nipošto nije preporučljivo. U Osijeku je to, kako je vidljivo iz fotografije koju nam je uputila čitateljica L. J. (podaci poznati redakciji), a tiče se Športske dvorane Jug 2. Nekolicina tinejdžera popela se na prvu etažu, pa potom i na krov, što može biti itekako opasno!


- Oko dvorane Jug 2 svakodnevno viđam puno djece, jer živim ondje u blizini, a pokraj dvorane vodim psa u šetnju. Osim što se mnogi bave sportom, nekima padaju na pamet ovakve gluposti pa se šeću po krovu dvorane. Mislim da roditelji nemaju pojma što im djeca rade, a što može završiti padom, prijelomom ili nečim puno gorim - ispričala je sugrađanka s Juga 2, dodajući da je uz to okolo puno smeća, a kante za otpad su pokidane i s obzirom na količinu smeća nema ih dovoljno. No, sve to zasjenjuje ovu opasnu praksu tinejdžera da, umjesto da se nalaze ispred dvorane, penju se na stube, odnosno požarne stepenice dvorane Jug 2. Naša se čitateljica pita ima li dvorana domara i može li se uopće kontrolirati takvo ponašanje kako cijela situacija ne bi završila, kako i stoji na početku teksta, tragično, odnosno na stranicama crne kronike.
Iz Športskih objekata odgovaraju da je tamošnji domar itekako upoznat s ovim problemom te da se čini sve što je u njihovoj moći da spriječe tinejdžere da se penju po krovu.
- Skratili smo ljestve koje vode na krov u najvećoj mjeri u kojoj smo mogli. Nažalost, to nije dovoljno, jer mladi pomažući jedni drugima nađu načina kako da se popnu na krov dvorane - stoji u odgovoru Športskih objekata u čijem je sastavu ŠD Jug 2. Domar, stoji u priopćenju, redovito upozorava policiju, a čim vide policijski automobil mladi se razbježe.
- I dalje ćemo činiti sve što je u našoj moći. Apeliramo i na roditelje da upozore svoju djecu na opasnosti koje proizlaze penjanjem po krovu – upozoravaju iz Športskih objekata.
Marija Mihelić
PU: Apeliramo na roditelje da upozore djecu
Iako kažu kako je riječ o samo sporadičnim prijavama, u PU osječko-baranjskoj itekako su upoznati s navikom penjanja na krovove. Glasnogovornik Vlado Krznarić poručuje roditeljima, ali i djeci da se ne penju na nikakve visoke površine objekata kako ne bi došlo do kakve tragedije. Krznarić naglašava da su ophodnje ne samo u tom nego i u drugim dijelovima grada česte te, ako zateknu maloljetnika na krovu, zadržavaju ga do dolaska roditelja.

- To je jedina sankcija koju možemo napraviti. No, dovoljno je pomisliti da netko može pasti i ozlijediti se - kaže Krznarić.

Nažalost, crnih statistika upravo zbog propadanja s visokih površina u Osijeku je bilo, a među njima čak i smrtnih slučajeva. Stoga policija još jednom savjetuje roditelje da upozore svoju djecu na sve moguće opasnosti od penjanja na visoke objekte, jer se nikada ne zna kad može doći do pada i ozljeda.
Možda ste propustili...

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

BAUMIT LIFECHALLENGE: KATEGORIJA “ZAPANJUJUĆA STRUKTURA”

Gospodarski centar nominiran za najljepšu fasadu u Europi

Najčitanije iz rubrike