Osijek
TURISTIČKI POTENCIJALI

Na promociju, ali i učenje u Graz
Objavljeno 18. rujna, 2018.
HGK - Županijska komora Osijek i Osječko-baranjska županija organiziraju sudjelovanje osječko-baranjskih poduzetnika na gospodarskom skupu Dan Hrvatske, koji će se početkom listopada održati u Grazu u Austriji. Tema je skupa "Izazovi i perspektive hrvatskog i austrijskog turizma", a skup pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma RH organizira Hrvatsko-austrijska trgovinska komora.
Na skupu će austrijskim gospodarstvenicima biti predstavljeno gospodarstvo i turizam Osječko-baranjske županije, jedan od prezentera bit će i župan Ivan Anušić, a kao sudionik panel-rasprave najavljen je i Gari Cappelli, ministar turizma u Vladi RH. Uz brojne paneliste iz područja turizma, jednodnevni program u gospodarskom dijelu uključivat će i prezentacije dviju austrijskih tvrtki koje će hrvatske gospodarstvenike upoznati sa strategijom ulaska na austrijsko tržište, načinom osnivanja obrta ili tvrtke, iskustvima stranih investitora te načinom pružanja usluga u Austriji, posebice u domeni radnih dozvola i načina prijave.
Osim ovih predavanja, za lokalne tvrtke koje imaju potrebu za pronalaženjem austrijskih partnera, Hrvatsko-austrijska komora nastojat će osigurati potencijalne partnere s austrijske strane.
- Austrija je važan i vrijedan poslovni partner naše županije, uvijek je među prvih pet partnera kada se govori o vanjskotrgovinskoj razmjeni - podsjetit će Zoran Kovačević, predsjednik HGK - ŽK Osijek. U organizacijom dijelu, uime Županije, glavni je teret preuzeo Upravni odjel za kontinentalni turizam.
- Ovaj je nastup zapravo nastavak ranije započetih aktivnosti na snažnoj promociji i prezentaciji naših turističkih potencijala, ali također i prigoda da sudionici s naše strane ovakvim susretima ojačaju svoja znanja u dijelu pružanja turističkih usluga - rekla je Tatjana Roth, pročelnica Odjela. Naposljetku oboje naših sugovornika uzvratilo je kako namjeravaju austrijske domaćine pozvati na osječko-baranjske destinacije kako bi se i osobno uvjerili u vrijednosti naše turističke ponude. D. Kuštro
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike