Crna kronika
UHIĆEN U ORAHOVICI

Opet vozio pijan, a ima zabranu
Objavljeno 18. rujna, 2018.
VIROVITICA - Tijekom vikenda policajci su u Virovitičko-podravskoj županiji u prometu zatekli 12 pijanih vozača. Trojica su zaustavljena u Orahovici. U Dalmatinskoj ulici u Orahovici u subotu, oko 3.40 sati, zaustavljen je 32-godišnji vozač koji je imao 2,77 promila alkohola u krvi. Uz to što je bio pijan, vozio je, iako mu je vozačka dozvola već oduzeta i ima zabranu upravljanja vozilima B kategorije. S obzirom na to da je višestruki recidivist, vozač je nakon alkotestiranja uhićen i odveden na liječnički pregled.
Istoga dana oko 13 sati policajci su u Ulici Vladimira Nazora u Orahovici zatekli 38-godišnjaka koji je vozio automobil pod utjecajem 1,98 promila. U nedjelju oko 23.30 sati, ponovno u orahovačkoj Dalmatinskoj ulici, zaustavljen je pijani vozač. Ovaj put 47-godišnjem vozaču automobila izmjereno je u krvi 1,86 promila alkohola. I posljednja su dva vozača uhićena i odvedena liječniku.
Tijekom proteklog tjedna na istom se području dogodilo 14 prometnih nesreća od kojih jedna sa smrtno stradalom osobom, tri s ozlijeđenim osobama i 10 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama vozač traktora smrtno je stradao, jedna pješakinja i biciklist teško su ozlijeđeni, dok su vozačica automobila i putnica u njemu lakše ozlijeđene. Jednu prometnu nesreću izazvao je mladi vozač neregistriranog mopeda upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola. Od 228 prekršaja, 48 je bilo pijanih vozača ili onih koji su odbili alkotestiranje.
Ukupno je utvrđeno 228 prekršaja, od kojih 48 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja.
U Osječko-baranjskoj županiji policija je za vikend u prometu zaustavila 31 pijanog vozača, od čega 25 vozača automobila, četiri biciklista i dva motociklista. Samo tijekom subote i nedjelje u prometu ih je zatečeno 20. Najveću prisutnost alkohola od 2.18 promila, imao je 37-godišnji biciklist koji je zaustavljen u subotu, u 22.30 sati, u baranjskom mjestu Lug.
U nedjelju, u 4.30 sati, u Đakovu je zaustavljen 35-godišnji motociklist koji je imao 1,43 promila. Uz to, uopće nije položio vozački ispit, a motociklu je istekla važnost prometne dozvole za više od 15 dana, Vozač motocikla odveden je u policijsku postaju na triježnjenje.S.Lacić
 
Možda ste propustili...

JOŠ JEDNA ŽRTVA INTERNETSKIH PREVARANATA

"Dionice" ga koštale 10.000 eura

POLICIJA U LOVU NA NEODGOVORNE VOZAČE

Turirali, bučili i divljali širim središtem Osijeka

KAZNENO PRIJAVLJENA 39-GODIŠNJAKINJA

Poslala joj drogu paketom u bolnicu

Najčitanije iz rubrike