Crna kronika
PROMETNE NESREĆE U SLAVONIJI

Liječnici se bore za život motociklista (62)
Objavljeno 18. rujna, 2018.
Vozači motocikla i mopeda te pješakinja koja je gurala bicikl ozlijeđeni su u tri nesreće
ORIOVAC - Motociklist, mopedist i žena koja je gurala bicikl ozlijeđeni su u prometnim nesrećama koje su se dogodile u Slavoniji u nedjelju. Liječnici u bolnici u Slavonskom Brodu bore se za život 62-godišnjeg srpskog motociklista koji je nastradao u prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju oko 15.15 sati na južnom kolničkom traku autoceste A-3, kod Oriovca.
Očevidom je utvrđeno da se motociklist nije kretao sredinom obilježenog prometnog traka, nego je motociklom, preko prometnog traka za zaustavljanje vozila u nuždi, prešao na travnatu površinu s južne strane kolnika, gdje je došlo do udara prednjeg dijela motocikla u stupić. Nakon toga je u daljnjem zanošenju i nekontroliranom kretanju po travnatoj površini došlo do proklizavanja i prevrtanja motocikla te udara u drugi smjerokazni stupić.
Istoga dana stradao je pijani mopedist u prometnoj nesreći koja se dogodila oko 19.40 sati u Velikoj. Policija je utvrdila da je 64-godišnjak vozio moped bez položenog vozačkog ispita i pod utjecajem 1,01 promila alkohola u krvi. Moped XIN-TIAN bio je neregistriran i tehnički neispravan.
- Vozač se nije kretao uz desni rub kolnika, dok je 57-godišnjakinja upravljala neprilagođenom brzinom osobnim Citroenom, zbog čega je došlo do naleta automobila na moped. Mopedist je lakše ozlijeđen - doznajemo od Gorana Matijevića iz PU požeško-slavonske. Istoga dana stradao je još jedan pijani mopedist u prometnoj nesreći koja se dogodila oko 18.30 u naselju Turnašica. Ova se nesreća dogodila kada je 21-godišnjak, pod utjecajem alkohola od 2,52 promila, bez zaštitne kacige upravljao neregistriranim i neosiguranim mopedom kroz naselje Turnašica, smjerom sjever-jug. Dolaskom u blizinu cafe-bara, nije držao dovoljan razmak iza drugog vozila, pri čemu je došlo do udara mopeda u stražnji dio automobila kojim je upravljao 42-godišnjak, koji nije bio pod utjecajem alkohola.
U subotu je 25-godišnji vozač automobila teško ozlijedio ženu koja je gurala bicikl. Prometna nesreća dogodila se kada je 25-godišnji vozač upravljao automobilom od istoka prema zapadu Ulicom Petra Preradovića. Zbog neprilagođene brzine u zavoju ulijevo udario je automobilom u 59-godišnju pješakinju koja je uz rub kolnika gurala bicikl. U prometnoj nesreći pješakinja je zadobila teške ozljede te je zadržana na liječenju. Vozač nije bio pod utjecajem alkohola. Slijedi mu kaznena prijava.
Sandra Lacić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike