Autoglas
NOVO TRANSPORTNO RJEŠENJE DOLAZI IZ ŠVEDSKE

Volvo Trucks i autonomna električna vozila budućnosti
Objavljeno 18. rujna, 2018.
Volvo Trucks nedavno je predstavio novo transportno rješenje koje se sastoji od autonomnih električnih komercijalnih vozila koja mogu pridonijeti učinkovitijem, sigurnijem i čišćem transportu. Dugoročni je cilj dopuniti današnju ponudu za kompanije kojima su potrebne stalne transportne usluge između fiksnih odredišta. Sve veća potrošnja, brz rast e-trgovine i masovan nedostatak vozača postavljaju veće zahtjeve u pogledu učinkovitih transportnih rješenja.
- Potpuni potencijal transportne industrije još treba otkriti. Prema svim dostupnim podatcima, čini se da će se u sljedećem desetljeću globalna potreba za transportom nastaviti znatno povećavati. Da bismo osigurali funkcionalan sustav protoka robe, moramo i iskoristiti postojeću infrastrukturu bolje nego što to činimo sada. Transportni sustav koji razvijamo može biti važna dopuna današnjim rješenjima i može pomoći u zadovoljavanju mnogih izazova koji stoje pred društvom, transportnim tvrtkama i kupcima transportnih usluga - kaže Claes Nilsson, predsjednik Volvo Trucksa.
- Naš se sustav može promatrati kao proširenje naprednih logističkih rješenja koja se u mnogim djelatnostima primjenjuju već danas. Budući da upotrebljavamo autonomna vozila bez emisija ispušnih plinova i buke, njihov se rad može odvijati u bilo koje vrijeme, danju i noću. Rješenje upotrebljava postojeću cestovnu infrastrukturu i nosače tereta, što olakšava nadoknadu troškova i omogućuje integraciju s postojećim aktivnostima - objašnjava Mikael Karlsson, potpredsjednik organizacije za autonomna rješenja.
Aktivnosti se obavljaju autonomnim električnim vozilima povezanim s uslugom u oblaku i prijevozničkim upravljačkim centrom. Vozila su opremljena naprednim sustavima za autonomnu vožnju. Projektirana su tako da lociraju trenutačni položaj unutar nekoliko centimetara, detaljno prate i analiziraju događanja s drugim sudionicima u prometu i zatim reagiraju visokom preciznošću. Prijevoznički upravljački centar stalno prati napredak prijevoza i precizno kontrolira položaj svakog vozila, napunjenost akumulatora, sadržaj tereta, zahtjeve usluga i mnoge druge parametre. Kao i u industrijskim proizvodnim procesima, brzina i napredak prilagođeni su tako da se izbjegnu nepotrebna čekanja i poveća preciznost isporuke. Na taj se način može smanjiti otpad u obliku rezervnih zaliha i povećati dostupnost. Vozila koja rade na istoj ruti surađuju kako bi se stvorio optimalan protok.M.Bugarić
Možda ste propustili...

NAJPOZNATIJI HIBRID DOBIO VELIKO PRIZNANJE

Prius ima, iznutra i izvana, najbolji dizajn na svijetu

PRODAJA ELEKTRIČNIH AUTOMOBILA GLOBALNO USPORAVA

Ford će pričekati s 2 e-modela