Sport
BOJAN BOGDANOVIĆ POSTAO JE NAŠ NAJEFIKASNIJI KOŠARKAŠ

Više bih volio da sam zabio manje uz našu pobjedu
Objavljeno 16. rujna, 2018.
Protiv Litve je Bojan Bogdanović srušio jedan rekord, koji ga nije previše razveselio. Jer Hrvatska je u Gradskom vrtu izgubila od Litve i ostala bez važnih bodova u borbi za odlazak na Svjetski kup.
- Dopustili smo im da igraju kako žele. Razvalili su nas na picku, pronalazili su otvorene šutove, pogađali i floatere kada smo bili nisko i loše branili. Mi smo pak odigrali 10-12 minuta dobre košarke, a s tako malo dobrih minuta teško je dobiti bilo koga, a kamoli Litvu - priznaje Bogdanović, koji je, kao i ostali suigrači, imao problema s energijom, koja nije bila na očekivanoj razini.
- Prvu četvrtinu i cijelo poluvrijeme nismo pokazali naboj pred publikom, koja je bila fantastična i koja nas je nosila. Izostala je agresivnost, nismo napali na pravi način njihove niže igrače. Litvanci su odigrali onako kako smo očekivali, a opet ih nismo uspjeli dobiti - kaže najbolji strijelac hrvatske reprezentacije u povijesti. Bogdanović je protiv Litve krenuo s osam promašaja, na kraju je završio na 22 poena. Za prvo mjesto na listi strijelaca trebala su mu četiri poena kako bi pretekao Dina Rađu, koji je u Gradskom vrtu uoči utakmice također pozdravljen ovacijama.
- Od novinara sam i saznao za taj podatak da mogu postati najbolji strijelac. Ne znači to sada puno, kada smo izgubili. Naravno da bih volio da sam zabio manje a da smo upisali pobjedu - kaže najbolji strijelac, koji na kontu ima ukupno 1783 postignuta poena u najdražem dresu. Puno važniji od toga je večerašnji ogled s Poljacima.
- Čeka nas puna dvorana, borimo se protiv njih za isti cilj. Nije lako nakon ovakog poraza, ali moramo se skupiti i pobijediti u Gdanjsku - kaže Bojan Bogdanović. N.B.
Možda ste propustili...

POBJEDOM ČESTITATI NAVIJAČIMA ROĐENDAN

Napokon smo uhvatili zamah i naravno da ne mislimo sad stati

OSVRT NA 30. KOLO SUPERSPORT HNL-A

Nemilosrdni gosti, Rudeš ispao

EUROPSKO BOKSAČKO PRVENSTVO

Slavonci će u Beogradu imati podršku

Najčitanije iz rubrike