Sport
CIBALIJI SUDAR VODEĆIH

Kerić usmjerio bodove u Vinkovce
Objavljeno 16. rujna, 2018.
Nakon što su Belišćani propustili čistu priliku iskusni Kerić postigao je dva pogotka

Bilo je nekoliko razloga zbog kojih su gledatelji u većem broju nego obično došli na Gradski stadion u Belišće. Igrali su prvi i drugi na tablici, bivši prvoligaši, a trener domaćih Davor Rupnik prije dolaska u grad papira vodio je Vinkovčane. Također, kapetan Belišća Zoran Ratković igrao je pet godina u Cibaliji.


Važnost utakmice natjerala je trenere na čvrstu igru s puno igrača na sredini terena pa nije bilo puno prilika za postizanje pogotka. Vinkovčani su postavili formaciju 3-5-2, a Belišće 4-4-2. Prije odlaska na odmor gosti su poveli u 41. minuti. Jednu dubinsku loptu u out nije izbacio Matoković, a neodlučnost domaće obrane iskorištava Dogan i sa sedam metara šalje loptu u mrežu. U 47. minuti gosti su postigli pogodak, ali ga je prvi mahač Lončar poništio zbog zaleđa. Zastavica je bila u zraku puno prije nego što je lopta zatresla mrežu. Nakon sat vremena igre Kiš je snažno pucao sa 16 metara, a vratar Stanić odlično je obranio. U nastavku domaćin je bio bolji i kao rezultat toga došlo je do izjednačenja. Nakon udarca iz kuta u 64. minuti mladi Lacković najbolje se snašao u gostujućem šesnaestercu i s desetak metara poslao loptu u donji lijevi kut vratara Marijanovića. Tri minute poslije isti je igrač mogao postati junak utakmice, kada je udarcem glave loptu umjesto u mrežu poslao pokraj lijeve vratnice. U 70. minuti gosti su imali slobodan udarac s 30 metara iskosa, Kerić je promijenio smjer lopte i ona se našla u mreži za 1:2. Domaći su sve karte dali u napad i kazna je stigla u 79. minuti. Kerić je sa 16 metara dobio kvalitetnu loptu i pogodio donji lijevi kut za konačnih i zasluženih gostujućih 1:3. Nakon susreta trener Belišća Davor Rupnik želio se javno ispričati sudačkoj trojci zbog neprimjerene rečenice koju je izrekao u mikrofon jedne televizije odmah nakon utakmice.
- Sve čestitke Cibalijii na zasluženoj pobjedi. Šteta što kod rezultata 1:1 nismo realizirali stopostotnu priliku. Kod vodstva Cibalije 2:1 krenuli smo po izjednačenje srcem i borbenošću, a ne razumom i disciplinom, što je iskusni Kerić znao kazniti. Ispričavam se sucima zbog one rečenice izrečene u mikrofon dok sam bio vruć. Nakon pregledavanja snimke shvatio sam da je suđenje bilo odlično.
Zadovoljan je bio trener Cibalije Petar Tomić.
- Mislim kako smo ovaj put bili bolji od korektnog domaćina. Najvažnije je što smo se nastavili dizati kao momčad iz kola u kolo. Imao sam u sastavu pet igrača mlađih od 20 godina i taj podatak mora veseliti sve koji vole Cibaliju. Vjerujem u ovu momčad i siguran sam da možemo biti još bolji.Z.Kaptalan
Belišće - Cibalia 1:3 (0:1)

BELIŠĆE - Gradski stadion. Vrijeme: sunčano i toplo. Teren: odličan. Gledatelja: 300. Sudac: Patrik Kolarić (Strahoninec) 7,5. Strijelci: 0:1 Dogan (41), 1:1 Lacković (64), 1:2 Kerić (70), 1:3, Kerić (79). Žuti kartoni: Žaja, Matoković, Vinogradac (Belišće), Kerić, Oršolić (Cibalia). Crvenih kartona nije bilo.

BELIŠĆE: M.Stanić 6, Žaja 5,5, Tatalović 5 (od 65. Paulić 5,5), Lacković 6, Milić 6, Salapić 6, Ratković 5,5, Matoković 5 (od 46. Radovanović 6), Vinogradac 5,5, Damjanović 5 (od 81. Mandić -), Grafina 5,5

CIBALIA: Marijanović 6, Karimović 6, Kiš 6,5, Filipović 6 (od 75. Tustonjić -), Šarić 6, Ždinjak 6,5 (od 85. Stojanović -), Kerić 7, Kuzmić 6,5, Pavičić 6, Dogan 6 (od 69. Šest 6), Oršolić 6

IGRAČ UTAKMICE: ANDREJ KERIĆ (CIBALIA)
Parovi 5. kola: Sloga NG - Oriolik, Cibalia - Slavija, Čepin - Belišće, Bjelovar - Vukovar 1991, Đakovo-Croatia - Mladost, Marsonia - Zrinski, Koprivnica - Bedem, Slavonija - Vihor.
Možda ste propustili...

TAEKWONDO GALEB TROPHY - SERBIA OPEN 2024.

Osječanke stekle vrijedno iskustvo

HRGOVIĆ SE PRIPREMA ZA 1. LIPNJA

Meč će trajati nekoliko rundi

STIŽE RIBOLA KAŠTELA

Uhvatiti zalet za završnicu

Najčitanije iz rubrike