Sport
BSK PORAŽEN U ZADARSKIM STANOVIMA

Zadranin Antonio Repić zabio i na kraju utakmice obranio za pobjedu
Objavljeno 17. rujna, 2018.
Sraz momčadi bez pobjede otišao je na stranu domaćina. Na svojim Stanovima Zadrani su slavili minimalnim rezultatom, a strijelac pobjedonosnog pogotka bio je Antonio Repić, što je bio i najljepši trenutak utakmice. Zadar je protiv Bjelobrđana tijekom cijele utakmice imao terensku inicijativu, ali su i gosti u nekoliko navrata na muke stavljali odličnog vratara Bendera, koji je zbog zadobivene ozljede u 85. minuti morao ranije s travnjaka i put bolnice. Zbog već obavljene tri izmjene na domaća je vrata morao stati Antonio Repić i sačuvao ih za zaslužena tri boda Zadra.
Prvu priliku na utakmici stvorili su gosti. U drugoj minuti preko bivšeg igrača Zadra Brune Brlića koji se na asistenciju Horvata našao oči u oči s Benderom koji je obranio njegov udarac. Nakon toga Zadar preuzima terensku inicijativu i ubrzo to materijalizira u 14. minuti. Pranić je odlično na lijevoj strani uposlio Repića koji se skroz iskosa sjurio u šesnaesterac gostiju. Kada su svi očekivali njegovu povratnu loptu, on je oštrim udarcem pogodio bliži kut Ilinčića – 1:0. U 19. i 20. minuti isti je igrač opasno prijetio, ali je oba puta zamalo bio neprecizan tako gostima omogućivši oporavak nakon šoka zbog primljenog pogotka. To je rezultiralo igrom na sredini terena sve do 44. minute kada se bjelobrdski veznjak Horvat sjurio sam prema Benderu koji ga je uspio omesti i sačuvati na odmoru prednost svoga sastava.
I u drugom poluvremenu prvu je prigodu stvorio BSK u 56. minuti kada je sa 16 metara šutirao Horvat, a Bender opet bio siguran. Minutu kasnije domaći je vratar bio zaslužan obranivši udarac Šimičića iz blizine nakon centaršuta zdesna slično kao i u 71. minuti kada je Kasač opalio s 25 metara. U 85. minuti gostujući igrač Šimičić neoprezno je u skoku koljenom ušao u Bendera ozlijedivši ga i zaradivši izravni crveni karton. Na vrata je stao Rebić i sačuvao ih unatoč desetominutnoj sudačkoj nadoknadi nakon čega je uslijedilo veliko slavlje domaćih zbog prve pobjede pri povratku u hrvatsko drugoligaško društvo.D.L.
ZADAR  1 (1)

BSK  0

ZADAR – Igralište na Stanovima. Gledatelja: Sudac: Goran Pečarić (Zagreb). Pomoćnici: Anto Marić (Zagreb) i Dario Kolarević. Strijelci: 1:0 Repić (14.). Žuti kartoni: Sarić, (Zadar)Majtanić, Kovačić (BSK). Crveni karton. Šimičić (BSK)

ZADAR: Bender 7, Pranić 6.5, Iveljić 6.5, Jerbić 6,5, Sarić 6,5 (od 46. Surać 6), Župan 6,5, Begić 6,5, Repić 7, Jurić 6,5 (od 82. Tokić -), Majić 6.5, Matić 6.5 (od 61. Torbarina 6.5). Trener: Krešimir Sunara

BSK: Ilinčić 5.5, Majtanić 5.5, Meter 5.5, Kovačić 5.5, Horvat 5.5, Brlić 6, Šimičić 5.5, Krajček 6, Čikvar 5.5 (od 61. Ištvanić 5.5), Periša 5.5 (od 66. Choi -), Kasač 6. Trener: Denis Krstanović

Rezultati 4. kola: Međimurje (Čakovec) - Sesvete 1:1, Hrvatski dragovoljac (Zagreb) - Šibenik 1:1, Solin - Kustošija (Zagreb) 1:0, Varaždin - Hajduk II (Split) 4:2, Zadar - BSK (Bijelo Brdo) 1:0, Osijek II - Lučko 0:0 i Dinamo II (Zagreb) - Dugopolje.


U 5. kolu, 21., 22. i 23. rujna, sastaju se: BSK - Međimurje, Kustošija - Varaždin, Hajduk II - Dinamo II, Dugopolje - Osijek II, Lučko - Zadar, Sesvete - Hrvatski dragovoljac i Šibenik - Solin.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana