Regija
MIHOLJAČKI SAJAM IZ GODINE U GODINU SVE POSJEĆENIJI

Tržilo se, pjevalo, plesalo, dobro jelo i raspravljalo o ekološkoj poljoprivredi
Objavljeno 17. rujna, 2018.
DONJI MIHOLJAC - U organizaciji Miholjačkog poduzetničkog centra LRA te suorganizaciji gradske Turističke zajednice, Udruženja obrtnika Donji Miholjac i tvrtke Doroslov, a pod pokroviteljstvom Grada, na prostoru gradske tržnice u subotu prijepodne svečano je otvoren 12. Miholjački sajam - sajam poduzetništva, obrtništva, poljoprivrede i turizma.
Miholjački sajam već je godinama prvi u nizu brojnih manifestacija kojima se obilježava Dan grada i crkveni god svetog Mihaela arkanđela, a ove godine, gosti Sajma i domaćina, gradonačelnika Gorana Aladića te čelnice MPC-a Anele Šovagović bili su Darko Knežević iz Obrtničke komore Osječko-baranjske županije te zamjenik osječko-baranjskog župana Goran Ivanović, koji je otvorio Sajam.
Tema izložbeno-prodajnog sajma bila je ekološka poljoprivreda, a i ove je godine na jednom mjestu okupio brojne proizvođače i pružatelje usluga - od obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava do obrtnika, malih, srednjih i velikih poduzetnika, zadruga, udruga, banaka, osiguravajućih društava i drugih. Bilo je tu izlagača lješnjaka i proizvoda od lješnjaka, lavande, meda i pčelinjih proizvoda, voća i povrća poput jabuka, kupina, bundeva. Nije nedostajalo ni tradicionalnih umjetničkih proizvoda, od kojih su posebnu pozornost posjetitelja privlačile rukotvorine, ručni radovi, drvenarija, uporabni predmeti, slike i nakit. Da domaća proizvodnja itekako ima budućnost svojim su izlošcima dokazali učenici osnovnih i srednjih škola donjomiholjačkog kraja i okolice, ali i brojne zadruge, udruge građana, društva i obrti.
Uz koncert Gradske limene glazbe Donji Miholjac te nastup Mažoretkinja OŠ "August Harambašić", zbora "Djeca ljubavi" donjomiholjačkog Društva Naša djeca i KUD-a "Matija Gubec" Donji Miholjac, u sklopu sajma održan je i okrugli stol o temi "Ekološka poljoprivreda" u dvorcu Mailath, na kojemu su govorili predavači i predstavnici Ministarstva poljoprivrede: dr. sc. Željko Herner, Vesna Dević Poldan, Zadruga AgriBioCert - Ksenija Borodski, mag. ing. agr., kao i predstavnici Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju te Hrvatske poljoprivredno-šumarske savjetodavne službe. Uz cjelodnevni zabavni program nije nedostajalo ni vrhunske domaće gastronomske ponude, za koju su se pobrinule Udruga gljivara Donji Miholjac i Udruga Kupusari. L. Aničić
Miholjački sajam prva je nizu manifestacija kojima Donji Miholjac obilježava svoj dan i crkveni god
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

2

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

3

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca